Čavić se obratio Felpsu: "Zašto tek sad pričaš o dopingu?"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.03.2017.
13:10
Izvor: Sportske.net

Milorad Čavić, proslavljeni srpski plivač, oglasio se na Instagramu uz poruku koja je upućena Majklu Felpsu.

roma09.it
roma09.it

Povezane vesti

Osvajač čak 28 olimpijskih medalja, Majkl Felps, povukao se iz profesionalnog plivanja, a tek sada je govorio o dopingu.

"Ja i dalje ne znam šta da kažem svom sinu kada me bude pitao o dopingu u sportu. Nadam se da nikada nećemo imati tu konverzaciju. Sigurno je to jedno od pitanja koje bih mogao da dobijem, ali ne znam kako bih mu odgovorio", rekao je Majkl Felps, a posle je dodao da nikada u svojoj karijeri nije davao sud o dopingu do ove godine.

"Sumnjao sam da neki sportisti varaju tokom svoje karijere, a ponekad su te sumnje potvrđene. Smatram da nisam učestvovao na nekom takmičenju gde su svi bili čisti", rekao je Felps.

Sada mu se obratio Milorad Čavić, njegov veliki rival sa OI u Pekingu.

"Doping je problem i postaje sve gore. Ja, takođe, ne znam šta da kažem sinu, niti da li želim da bude upola dobar kao ja, znajući sa čime će se suočiti sutra. Majkl, zašto tražiš reforme sada kada si se povukao, a nikada pre nisi podržavao biološki pasoš. Baš prikladno. Ovime ne kažem da si ti varao, jer si se dokazao tokom karijere, ali tvoj period oporavka je u domenu naučne fantastike. Svi smo mi samo želeli to da shvatimo", napisao je Milorad Čavić.

Ne propustite

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Millanista 00
Friday, 03.03.2017
20:56

Ma nema na kojem takmicenju da se Ameri ne dopinguju, pa njima je zabranjeno da idu na doping kontrole, sjeti te se sta je rekao Agasi, sam je potvrdio da se u najboljim godinama dopingovao, kako bi se brze oporavio od povreda. Da ne kazem USA kosarkasi, pa njihovi hokejasi, atleticari, plivaci. Oni kad treba da krenu na neko takmicenje kazu da nece ic ako se moraju podvrgnut doping kontroli.

avatar
zdenkomen
Friday, 03.03.2017
16:10

Svaka čast Čaviću, neka si rekao. Nepravda se neće nikada ispraviti, ali bar da nešto naučimo mi siroti balkanci. Sa rogatim se ne možeš bosti ako nemaš rogove. U prevodu, kad nemaš para nemaš ni pravde.

avatar
johnterry26
Friday, 03.03.2017
15:59

Cava je vrh ali izgleda da mu unistava psihu taj Peking i ta trka , godinama prica samo o tome.. Felps je kao i svi ameri sa OI dopingovan sto posto

avatar
zabac86
Friday, 03.03.2017
15:30

Ne bi me cudilo da za jedno 10-15 godina saznamo kako se Felps dopingovao uz objasnjenje kako su te supstance u to vreme bile dozvoljene itd... Tipicno Americki.

avatar
Messi plati porez :D
Friday, 03.03.2017
14:24

Cavicu je Felps izgleda nabio komolekse...

avatar
Dolina cupova
Friday, 03.03.2017
15:17

Valjda se pise komplekse...Cavic je bio vrhunski sportista, veoma uspesan! Glupo je da neko kao ti pise o njegovim kompleksima!

avatar
Messi plati porez :D
Saturday, 04.03.2017
00:54

Istina boli! Zar ne?

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 03.03.2017
14:13

Kad felps prica od dopingu to je isto kao kad kurva prica o postenju.

avatar
stevan_vasic90
Friday, 03.03.2017
15:13

ugaseni zivoti# Pretpostavi da nas ima 10 i svi se dopingujemo. A ipak, jedan od nas je najuspešniji u nekom sportu. Dakle, jednostavno je ljudi, ako nemaš talenat i ako nisi uporan nema te droge koja će ti to nadomestiti i učiniti te šampionom. Šampioni se rađaju, ne stvaraju se. Naravno, istorijski gledano, uvek su se mrzeli oni koji su najuspešniji, nema ničeg čudnog u tome. Uvek su se tražili razlozi da se nečija izuzetna dostignuća degradiraju. To je u prirodi ljudskog uma, na taj način traži izgovor i utehu za sopstvene neuspehe. Dakle, Felps je šampion. MIšljenja sam da se svi dopinguju i drogiraju jer u suprotnom u današnjem svetu ne možeš biti profesionalni sportista... A ipak se pojedinci ističu malo više od drugih i to je upravo zato jer su oni ipak rošeni šampioni.

avatar
stevan_vasic90
Saturday, 04.03.2017
00:37

Thcmania$ Smatram da svi profesionalni sportisti koriste doping. To i jeste bolest profesionalnog sporta. A razlog je previše novca koji je u igri, ogroman pritisak da se ostvari dobar rezultat.

avatar
Thcmania
Friday, 03.03.2017
17:53

Nije problem kad se njih 10 dopinguje i svi se takmice zajedno. Problem je kad se jedan dopinguje i bas toliko mu bude dovoljno da pobedi ovog sto nista nikada nije probao