Završeno finale Svetskog kupa, Zorani Arunović bronza za kraj

Autor: Beta Beta
petak 22.11.2019.
13:58
Izvor: Beta

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je bronzanu medalju u revijalnom takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem kojim je danas završen finalni turnir Svetskog kupa u kineskom Putjenu.

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

Sastavi miks parova određeni su žrebom. Arunovićevoj, koja je danas proslavila 33. rođendan, partner u timu je bio Šazar Rizvi iz Indije.

U prvom krugu kvalifikacija, u kojima svaki strelac ispaljuje po 30 dijabola, Arunovićeva i Rizvi su "skupili" 585 krugova i kao drugoplasirani prošli u narednu fazu, medju osam najboljih.

U drugom krugu je svaki takmičar 20 puta gadjao u metu, a srpsko-indijski tim je sa 383 kruga izborio četvrto mesto i plasirao se u meč za bronzanu medalju, gde su mu rivali bili Ruskinja Vitalina Bacaraškina i Kinez Djiaju Vu.

U mečevima za medalje, posle svakog hica se sabiraju rezultati, par sa boljim ostvarenjem dobija dva poena, ukoliko je nerešeno svakom ide po poen. Pobedjuje sastav koji prvi skupi 17 poena.

Rusko-kineski par je bolje počeo, vodio sa 11:9, ali u završnici je srpsko-indijska kombinacija bila uspešnija i na kraju su Arunovićeva i Rizvi slavili sa 17:15.

U zvaničnom delu programa finala Svetskog kupa, Srbija je osvojila dve srebrne medalje. Zorana Arunović je bila druga vazdušnim pištoljem, a Milenko Sebić drugi malokalibarskom puškom iz trostava.

U bilansu medalja Srbija se nalazi na deobi šestog i sedmog mesta sa Južnom Korejom, koja takodje ima dva srebra.

Najuspešnija reprezentacija je Indija sa tri zlatne medalje. Odličja su osvajali strelci iz 13 zemalja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke