Za ljubitelje badmintona - ''GIRLS CAMP 2017'' u Kragujevcu

  • Autor: Darko Mitrović

  • 10. avgust 2017.

  • 15:15

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Od 6. do 11. avgusta 2017. u Kragujevcu se održava sedmi po redu Međunarodni kamp za devojčice uzrasta do 15 godina, Regionalni razvojni projekat BADMINTON EUROPE.

Za ljubitelje badmintona - ''GIRLS CAMP 2017'' u Kragujevcu
Foto: BK RAVENS KG
Badminton klub RAVENS KG uz podršku Badminton saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Kragujevca sedmu godinu uzastopno u Kragujevcu realizuje ovaj međunarodni trenažni badminton kamp za devojčice uzrasta do 15 godina.

Jedinstveni ženski projekat pod okriljem Evropske badminton federacije (BEC), ove godine pomera granice u posećenosti i nivou organizacije.

Pored mladih reprezentativki Srbije, kamp je okupio i najtalentovanije igračice i trenere iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Hrvatske, Bugarske, Švedske i Danske.

Ukupno 35 igračica iz 10 evropskih zemalja vredno trenira tokom 5 dana u Hali jezero, najvećoj sportkoj hali u Kragujevcu i šumadijskom regionu.

Glavni trener Debi Linč iz Danske i njen prvi asistent Kenet Kjelerup kroz intenzivne trening sesije prenose bogato međunarodno iskustvo na mlade učesnice Girls kampa.

*Srpski badminton na kampu predstavlja 9 takmičarki, što je idealna priprema pred naionalni trening kamp na Karatašu i  Balkansko prvenstvo koje igračice do 15 godina očekuje u Novom Sadu krajem meseca.

"Moramo istaći da ovim kampom pomeramo granice u svim aspektima organizacije, i da u godini kada slavimo 15 godina igranja badmintona u Kragujevcu dostižemo ovaj nivo organizacije međunarodnih sportskih događaja. Uprkos tropskim vrućinama okupili smo u Kragujevcu rekordan broj učesnica, koje su smeštene u najboljim hotelima u Kragujevcu i treniraju u najboljoj sali u regionu.

Veoma smo srećni što sve okupljene igračice koriste priliku priliku da napreduju u badmintonu i ostvare nove kontakte i prijateljstva.

Verujemo da ovakvi projekti u saradnji sa BEC i BASS značajno doprinose razvoju badmintona u Srbiji i regionu, masovnosti u našem sportu i pozitivnoj slici koju iz Srbije šaljemo u svet'', izjavio je Andreja Todorović, projekt menadžer projekta BK RAVENS KG.

Pored brojnih socijalnih aktivnosti, ove godine učesnice kampa su imale i predavanje o dijabetesu i načinima za prevenciju kroz aktivno bavljenje sportom i zdravu ishranu uz podršku kompanije WIENER STADTISCHE kroz projekat Sportom Protiv Dijabetesa te su i postali internacionalni ambasadori ovog humanitarnog projekta.

Organizaciju kampa podržali su i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Projekat Sportom Protiv Dijabetesa, SC ISKRA, “TOMEX catering”, PRIZMA Kragujevac, GALA voda, STEFAN Arilje, Štamparija IDEA i Vinarija "STARI HRAST"
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari