Vasić i Beđik osvojili srebro na Svetskom kupu!

 • Autor: Beta

 • 18. jun 2017.

 • 14:42

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Srpski veslački dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Bedjik osvojili su danas srebrnu medalju na Svetskom kupu u Poznanju.

Vasić i Beđik osvojili srebro na Svetskom kupu!
Foto: Veslački savez Srbije
Vasić i Beđik su osvojili srebro rezultatom 6:22,40 minuta. To je njihova šesta zajednička medalja, a treća uzastopno u ovoj sezoni, posle srebra na Svetskom kupu u Beogradu i bronze na Evropskom prvenstvu u Račicama, navodi se u saopštenju Veslačkog saveza Srbije.

Zlatnu medalju osvojili su Francuzi braća Teofil i Valentin Onfrej rezultatom 6:21,19, a bronzanu medalju Česi Jakub Podražil i Lukaš Helešic sa 6:23,10 minuta.

"Sjajna stvar je što smo u Poznanju nastavili da osvajamo medalje na velikim takmičenjima u ovoj godini. Međutim, mogli smo i više od srebra. Svesni smo činjenice da trka u finalu nije bila naše najbolje izdanje. Mnogo smo zaostali za rivalima u prvih 500 metara, što nismo smeli sebi da dozvolimo. Tako smo gotovo celu središnjicu trke morali da jurimo ostale čamce. Ipak, u finalu smo pokazali i novu dimenziju našeg veslanja. U produženom finišu prestigli smo prvo Holandjane, potom i Čehe i ozbiljno ugrozili Francuze. Na kraju smo kroz cilj prošli kao drugi što je odličan plasman s obzirom da smo u poslednjih 500 metara ušli kao četvrti", rekao je Vasić.

Plasmanom je zadovoljan i Beđik.

"Finalna trka je bila puna uzbudjenja i u samom finišu smo uspeli da doveslamo od srebra, što je super plasman s obzirom na loš start i loših prvih 500 metara. Upravo na tome moramo najviše da poradimo u narednih tri meseca i pripremama za Svetsko prvenstvo za seniore u Americi. Ako i ovaj segment podignemo na najviši nivo, bićemo ozbiljni konkurenti i za odličje", naveo je Bedjik.

Skifista Marko Marjanović je na Svetskom kupu u Poznanju u ukupnom plasman zauzeo osmo mesto u konkurenciji 21 takmičara. U B finalu zauzeo je drugo mesto s rezultatom 6:47,66.

Rezultatima srpskih veslača zadovoljan je i njihov trener Nebojša Ilić.

"Čestitam Vasiću, Bedjiku i Marjanoviću na odličnim rezultatima u Poznanju. Tokom čitave regate maksimalno su se borili u teškim uslovima na stazi. Dvojac bez kormilara je osvojio srebro, iako smatram da je imao kapacitet i za zlato. Za nešto više od sekunde izgubio je od francuskog čamca koji ga je 'tukao' i u Račicama. Bez obzira na to Vasić i Bedjik su i u Poljskoj potvrdili klasu i dokazali da pripadaju grupi najboljih dvojaca na svetu. U miru mogu da počnu s pripremama za Svetsko prvenstvo za seniore, gde će za medalju biti neophodno da naprave rezultatski korak dalje u odnosu na ovo što su prikazali u dosadašnjem toku sezone", rekao je Ilić.

On je dodao da je skifista Marjanović propustio šansu da udje  finale, ali da je u B finalu pokazao visoku klasu.

"Postavio je lični rekord i za dlaku izgubio od Belorusa, osvajača bronze u Račicama i petog mesta na Igrama u Riju. Poslednjom trkom u Poznanju Marjanović je na odličan način zaokružio svoj prvi deo debitantske sezone u skifu i pokazao da će na planetranom šampionatu u Americi biti ravnopravan kandidat za finale", naveo je Ilić.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari