Streljaštvo: Evropske olimpijske kvalifikacije na čekanju

Autor: Beta Beta
petak 27.03.2020.
16:50
Izvor: Beta

Evropski olimpijski kvalifikacioni turnir u streljaštvu neće biti održan od 18. do 25. maja u Plzenju, kao što je bilo planirano, saopštila je danas Svetska streljačka federacija (ISSF).

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Ovakva odluka se i očekivala, obzirom na razvoj situacije u vezi korona virusa i da su Olimpijske igre u Tokiju odložene za narednu godinu.

ISSF je saopštio samo da je turnir otkazan, a novi termin će verovatno biti odredjen posle konačne odluke Medjunarodnog olimpijskog komiteta o novim datumima za održavanje Olimpijskih igara.

Evropske kvalifikacije su poslednji turnir na kome će se deliti kvote za OI.

Na Igrama u Tokiju učestvovaće 360 strelaca, a za sada je podeljeno 300 kvota.

Na Evropskom kvalifikacionom turniru na raspolaganju će biti 16 olimpijskih viza.

U četiri discipline biće podeljene po dve kvote (vazdušna puška muškarci i žene, gadjanje glinenih golubova - skit, muškarci i žene), a u ostalim disciplinama po jedna.

Ostale olimpijske vize biće dodeljene na osnovu svetskih rang lista (po jedna u svakoj disciplini) i na osnovu odluke komisije MOK o specijalnim pozivnicama.

Kvote za srpsko streljaštvo za sada je izborilo šestoro strelaca: Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović, Sanja Vukašinović i Andrea Arsović (puška).

Sem olimpijskih kvalifikacija, otkazano je i Evropsko prvenstvo u gadjanju glinenih golubova, koje je u francuskom gradu Šateru trebalo da bude održano od 6. do 20. maja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke