Srpski kajakaši optimisti pred EP u Račicama

 • Autor: Beta

 • 28. april 2015.

 • 00:50

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Srpski kajakaški reprezentativci rekli su danas da spremno dočekuju predstojeće Evropko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama u češkim Račicama i najavili borbu za medalje.

Srpski kajakaši optimisti pred EP u Račicama
Foto: kajakss.org.rs
Evropsko prvenstvo u Račicama održaće se od 1. do 3. maja, a Srbiju će predstavljati 15 sportista u 18 disciplina.

Reprezentativka Srbije Nikolina Moldovan rekla je da je u odličnoj formi i da očekuje da će se u dvosedu sa sestrom Oliverom boriti za medalju.

"Očekivanja su velika, pogotovo posle uspešne prošle godine. U dvojcu će biti standardna konkurencija i očekujem borbu za medalje. Prvi put ću se takmičiti u seniorskoj konkurenciji u jednosedu na 500 metara i to će mi poslužiti samo kao test. Trenizi pokazuju da sam u odličnoj formi", rekla je Moldovan novinarima u Beogradu.

Moldovan je navela da ima iskustva na stazi u Račicama.

"Tamo sam se takmičila već četiri-pet puta, zna da bude malo vetra i talasa, ali jedva čekam talase, jer svaki put kada su bili talasi i vetar ja sam uzimala zlato", kazala je Moldovan.

Reprezentativac Nebojša Grujić, koji će sa Markom Novakovićem takmičiti u dvosedu na 200 metara, rekao je da očekuje zlatnu medalju na šampionatu Evrope.

"Dobro smo se spremali cele zime i sada smo uveslaniji. Biti u finalu je veliki uspeh, ali ja očekujem zlato. U takmičenje ulazimo bez pritiska, jednom smo već i pobedili na toj stazi. Konkurencija će biti jaka, svi su to osim Engleza, tu su i Rusi olimpijski prvaci i Švedjani i Mađari... Ali, sada smo uigraniji i sada će svi više pažnje obraćati na nas"
, rekao je Grujić.

Reprezentativac Dejan Terzić, koji će se takmičiti u dvosedu na 500 metara i četvorosedu na 1.000 metara, naveo je da sa mnogo optimizma dočekuje Evropsko prvenstvo.

"Posle godinu dana zajedničkog rada stekli smo dovoljno iskustva da možemo da se umešamo u borbu za zlato. Mi smo mlad četverac, ali optimista sam, jer se mnogo bolje tehnički poklapamo. Svako od nas više od sebe izvuče u grupnom čamcu", kazao je Terzić.

Terzić je dodao da svi reprezentativci na EP idu zaista dobro fizički i psihički pripremljeni i da su dobro radili tokom cele zime.

On je naveo da je pre 14 godina prvi put veslao na stazi u Račicama i da je svaki put bilo loše vreme.

"Hladno je tamo, ima mnogo vetra, ali kako je nama, tako će biti i drugima. Nema opravdanja"
, rekao je Terzić.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nešović rekao je da očekuje tri medalje - zlatnu, srebrnu i bronzanu.

"Reprezentativci su se dobro spremili, očekujem tri medalje, a možda će ih biti i više. Razgovarao sam sa sekretarom KSS da obezbedi zastave i himnu u Češkoj"
, kazao je Nešović.

On je naveo da reprezentacija bez pritiska ide na EP i da je za nju najvažnije Svetsko prvenstvo koje će se održati od 19. do 23. avgusta.

Nešović je rekao da je zadovoljan sredstvima koje država odvaja za Kajakaški savez, pošto je to omogućilo reprezentativcima da se bez problema pripremaju za takmičenja.

"Imaju sve što im treba, ono što mi u naše vreme nismo imali i zadovoljni smo, a kajakaši to maksimalno varaćaju. Očekujem dobre rezultate i nadam će na Olimpijskim igrama u Riju 2016. jednom od njih čestitati medalju, pa makar to bila i zlatna", kazao je Nešović.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari