Srpski kajakaši: "Nekoliko staza bilo povlašćeno, ali smo zadovoljni bronzom!"

Autor: Beta Beta
petak 24.08.2018.
23:50
Izvor: Beta

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić izjavili su da su zadovoljni današnjim osvajanjem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u portugalskim Montemor Ovelju.

EPA-EFE/TAMAS KOVACS
EPA-EFE/TAMAS KOVACS

Povezane vesti

Tomićević i Zorić su u disciplini dvosed 1.000 metara osvojili bronzu rezultatom 3:17,407 minuta i nastavili niz odličja sa najvećih takmičenja. 

Zlatnu medalju osvojila je posada Nemačke (3:15,797), a srebrnu kajakaši Španije (3:16,617).

"Veoma teška trka u uslovima koji su daleko od idealnih. Nekoliko staza je bilo povlašćeno s obzirom da su bile u zavetrini. To se najbolje vidi po konačnom plasmanu. Zadovoljni smo bronzom, pre svega jer smo nastavili niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Dva zlata i bronza, uz najbolje vreme svih vremena u ovoj disciplini sezonu čini više nego uspešnom", rekao je Zorić, saopštio je Kajakaški savez.

Tomićević je rekao da je trka bila sporija.

"Nismo se obazirali na ostale posade koje su nam u prvom delu trke odmakle. Čuvali smo snagu, dobro je rasporedili. Znali smo da će u finišu da se rešava pitanje medalja. Pokazalo se još jednom da nema sigurnih medalja. Sada su Nemci odskočili, Španci i mi smo ih ispratili, tu su bili i Australijanci", dodao je on.

U jednosedu na 1.000 metara Marija Dostanić je zauzela 15. mesto u ukupnom plasmanu, pošto je u B finalu bila šesta rezultatom 4:19,365.

Bojan Zdelar је u polufinalnoj grupi discipline kajak jednosed na 500 metara bio sedmi, a trku je završio rezultatom 1:46,658.

Zdelar, po godinama još junior, je debitovao na seniorskom Svetskom prvenstvu.

Parakajakaš Vuk Radovanović završio je Svetsko prvenstvo na devetom mestu, rezultatom 48,520 sekundi. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke