Srećno, srpski golferi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.09.2014.
00:50
Izvor: Sportske.net

U sredu u Japanu počinje 29. Svetsko amatersko prvenstvo u golfu. Srbija treći put učestvuje u borbi za trofej „Ajzenhauer“

SEM
SEM

Povezane vesti

Boje naše zemlje braniće 25-godišnjaci Čedomir Ilić i Ilija Đurđević, kao i 17-godišnji Ranko Helc, uz kapitena Nebojšu Lazića.

Pre dve godine u Antaliji, reprezentacija Srbije zauzela je 62. poziciju, pa bi svaki rezultat bolji od tog plasmana predstavljao uspeh.

''Srbija trenutno zauzima 60. poziciju na svetskoj rang listi i svaki plasman bolji od 50. mesta na Svetskom prvenstvu bi bio izuzetan rezultat. Naš tim se nalazi u dobroj formi. Čedomir ima iskustvo, nedavno je pobedio na Balkanskom prvenstvu i najveća su očekivanja od njega. Ilijina forma ove godine varira, ali se nadam da će najbolju partiju dati u Japanu. Ranko je debitant. Mlad igrač koji se nalazi u izuzetnoj formi. Ove sezone postizao je izvanredne rezultate i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji i nadam se da će pružiti svoj maksimum na šampionatu. Verujem da će tokom četiri dana naš tim funkcionisati idealno'', rekao je kapiten našeg tima Nebojša Lazić.

Naši reprezentativci su imali priliku da odigraju probne runde na oba terena, a prva dva dana nastupaće na Irijami u flajtovima sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kostarike.

''U odličnoj sam formi. Dobro smo se pripremili i očekujem da budemo plasirani u gornjoj polovini konačne tabele. Konkurencija će biti jaka, ali verujem da ćemo biti bolji nego na prethodna dva šampionata'', istakao je Čedomir Ilić.

Iskustvo sa prethodna dva prvenstva sveta ima i Ilija Đurđević, koji kaže da je nastupima za reprezentaciju Srbije ispunio svoj san.

''Osećam veliki ponos kada vidim svoju zastavu i čujem našu himnu. To je dodatna snaga da se pokažemo u što boljem svetlu. Spremno dočekujemo početak prvenstva. Verujem, da ako budemo igrali blizu nule svaki dan, da će biti sve u redu'', tvrdi Đurđević.

Debitant na prvenstvu je mladi Ranko Helc, koji u prethodnih godinu dana igra u izvanrednoj formi.

''Glavni cilj je da odigram svoju najbolju igru. U konkurenciji će biti 206 igrača i konačan uspeh zavisiće od nekoliko faktora. Imali smo dobre pripreme, pa sam siguran da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu'',
zaključio je Helc.

Titulu prvaka u Japanu braniće reprezentacija Sjedinjenih Država, koja je i ovoga puta poslala izuzetan sastav predvođen 21-godišnjim Olijem Šnajderdžensom, koji je u ovom trenutku najbolje rangirani amater na svetu. Na terenima Ošitate i Irijama 69 reprezentacija boriće se za titulu najbolje na svetu, čime je izjednačen rekord šampionata po broju učesnika. Jedini debitant među njima je Gana.

Naredni Svetski šampionat održaće se u Kankunu u Meksiku 2016. godine, a odlučeno je da domaćin najboljih svetskih amaterskih golfera 2018. godine bude Irska

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke