Srbi ređaju medalje u Zagrebu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.04.2015.
00:50
Izvor: Sportske.net

Odličan start naših veslača na regati u Zagrebu.

serbian-rowing.org.rs
serbian-rowing.org.rs

Povezane vesti

Prvog dana Internacionalne regate „Croatia Open“ u Zagrebu zlatne medalje osvojili Miloš Vasić i Nenad Beđik u dvojcu bez kormilara i Andrija Šljukić u skifu za seniore do 23 godine, srebra Goran Jagar i Nikola Stojić u dvojcu bez kormilara i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, a bronze Veselin Savić i Dušan Bogičević u dvojcu bez kormilara i Jovana Arsić u skifu.

Srpski veslački tim bio je na visini zadatka prvog dana tradicionalne 32. internacionalne regate Croatia Open, koja je u subotu, 11. aprila počela u Zagrebu i koja predstavlja prvu Izbornu regatu za sastav našeg državnog tima za Evropsko prvenstvo u Poznanju krajem maja.

U finalima takmičenja na jezeru Jarun našlo se čak devet srpski čamaca od kojih je njih šest uspelo da stigne do postolja. Srbija je obeležila finale dvojaca bez kormilara u kojem je imala četiri posade.

Sva tri mesta na pobedničkom postolju pripala su našim čamcima, a najbolji je bila posada Miloš Vasić, Nenad Beđik 6:52,00 koja je osvojila zlato s vremenom. Srebro je pripalo Goran Jagaru i Nikoli Stojiću (7:00,34), a bronza Veselinu Saviću i Dušanu Bogičeviću (7:02,94). Miljan Vuković i Dušan Milovanović su bili šesti (7:32,84).

U B finalu ove discipline Igor Lončarević i Radoje Đerić su trijumfovali s vremenom 7:15,07.U finalu skifa Aleksandar Filipović je bio četvrti s vremenom 7:38,66, a Marko Marjanović peti s rezultatom 7:51,64. Jovani Arsić pripala je bronza u finalu ženskih skifova.

U trci za odličje naša skifiskinja zauzela je treće mesto s vremenom 8:30,04. U finalu seniorskog skifa za lake veslače Miloš Stanojević je osvojio srebro s 7:43,74. Marko Jošić je u ovoj disciplini bio treći u B finalu s vremenom 7:59,80 dok je Petar Jovanović bio najbolji u C finalu s rezultatom 7:56,83.

Andrija Šljukić je osvojio zlatnu medalju u skifu u konkurenciji seniora do 23 godine. U finalu je trijumfovao s vremenom 7:31,03. Dušan Slavnić je u ovoj konkurenciji bio drugi u B finalu srezultazom 7:48,98.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke