Srbi na krovu Evropu, pao i svetski rekord!

Autor: Beta Beta
subota 09.06.2018.
14:28
Izvor: Beta

Fantastična trka u Beogradu!

EPA-EFE/TAMAS KOVACS
EPA-EFE/TAMAS KOVACS

Povezane vesti

Srpski kajakaški dvojac Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su danas zlatnu medalju uz svetski rekord na 1.000 metara na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Beogradu.

Aktuelni svetski šampioni Tomićević i Zorić su osvojili zlato rezultatom 3:04,940 minuta, što je najbolji svetsk rezultat u dvosedu na 1.000 metara.

"Neverovatan osećaj. Za ovo se tenira. Sve što sam radio od kada sam počeo da veslam kajak stalo je u ova tri minuta", rekao je Zorić koji je evropsko zlato proslavio skokom iz čamca, preneo je Kajakaški savez.

Tomićevć je rekao da je srećan što je sa Zorićem osvojio odličje koje im je nedostajalo.

"Da smo mogli da biramo, izabrali bismo da ga osvojimo baš u Srbiji. Hvala publici koja nas je podržala. Ambijent je bio sjajan. Nismo startovali kako umemo. Ipak, to nas nije poljuljalo. Uhvatili smo našu brzinu, imali odličan finiš. Svetsko prvensto u Portugalu je krajem avgusta. Sada ćemo malo da slavimo, odmorimo se i okrećemo se odbrani zlata iz Račica", naveo je on.

Trener reprezentacije Uroš Pavlović rekao je da su Tomićević i Zorić ponovo pokazali najbolje u velikom finalu.

"Imali su solidan start. Trebalo im je 250, 300 metara da se izbore za poziciju. Kada su to uspeli, uhvatili su ritam, pobegli ostalim čamcima i izdržali do kraja. Ovo je njihova najbolja trka koju ponavljaju već treći put u velikim finalima", rekao je on.

Srebrnu medalju osvojila je posada Nemačke (3:06,206), dok je bronzu osvojila Španija (3:06,750).

Ženski četverac Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Marija Dostanić je bio osmi u A finalu rezultatom 1:32.926.

Dvosed na 1.000 metara Marija Dostanić, Kristina Bedeč bio je šesti u A finalu rezultatom 3:40.824.

Muški četverac na 1.000 u sastavu Nikola Rasulić, Andjelo Džombeta, Dragan Hančovski, Mihailo Subotić je u A finalu bio osmi  rezultatom 2:55.564.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je medalju srpskom dvojcu.

"Kajak još jednom blista u punom sjaju! Naši sjajni momci, naš dvojac Marko Tomićević i Milenko Zorić postali su šampioni Evrope i time još jednom potvrdili da su uvek najbolji medju najboljima. Čestitam Marku i Milenku, njihovom stručnom štabu i Kajakaškom savezu Srbije na ovom uspehu", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Saturday, 09.06.2018
19:33

После Стојића и Јагара лепо је видети да имамо и нове генерације које блистају у овом спорту.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
14:30