Sjajne vesti iz Taragone, srpskim reprezentativcima i zlato i srebro!

Autor: Beta Beta
subota 23.06.2018.
17:23
Izvor: Beta

Novi veliki uspeh srpskih strelaca.

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio danas zlatnu medalju u španskoj Taragoni na Mediteranskim igrama u disciplini vazdušnim pištoljem, dok se kod žena srebrnim odličjem okitila Zorana Arunović.

On je u finalu slavio sa rezultatom od 240,9 krugova, dok je Arunovićeva ostvarila rezultat od 239,9 bodova, 0,3 manje od Grkinje Ane Korakaki.

Mikec je do finala došao kao treći u kvalifikacijama, a posle serije prvih hitaca u finalu bio je na četvrtom mestu.

U daljem toku takmičenja Mikec je sjajno gadjao i na kraju osvojio zlato sa više od tri kruga prednosti nad drugoplasiranim Kevinom Ventom iz Slovenije. Treće mesto pripalo je veteranu Žoau Košti  iz Portugala. 

Dimitrije Grgić je u finalu zauzeo šesto mesto sa 156,1 kurgom.Arunović i Korakaki, najbolji ženski strelac sveta 2016, su se brzo izdvojile kao glavne kandidatkinje za zlato.

Vodile su izjednačenu borbu.

Na kraju je Grkinja trijumfovala sa 240,2 kruga, samo 0,3 više od  reprezentativke Srbije, svetske rekorderke finala (246,9).Bronza je pripala Egipćanki Alaf Elhodod, petoplasiranoj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. Takmičenja u streljaštvu završavaju se u nedelju, kada će se medalje deliti u disciplini vazdušna puška.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke