Ragbi - Kad se "večiti" 'potuku' na terenu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.03.2015.
19:27
Izvor: Sportske.net

Istorijat "večitih derbija" lagano dobija svoje novo poglavlje pošto ćemo drugu sezonu za redom na ragbi terenima gledati duele Crvene zvezde i Partizana. Posle svega šest susreta crveno-beli su u prednosti a Partizan u nedelju ima priliku da smanji zaost

ragbiliga.rs
ragbiliga.rs

Povezane vesti

Sport koji je u nekim drugim delovima sveta zavređuje veliku pažnju u Srbiji se nalazi na niskim granama ali se ragbi klubovi trude da ga popularizuju i približe širokim masama.

Ne postoji bolja reklama za bilo koji sport u Srbiji do vesti da se u istoj ligi nalaze Crvena zvezda i Partizan. "Večiti derbi" uvek privlači pažnju bilo da se igra na travi, parketu, u vodi, na nebu.

U nedelju će na stadionu SC "Inge" na Zvezdari biti odigran sedmi ragbi "večiti derbi", prvi u tekućoj sezoni Prve lige Srbije.

Prema rasporedu takmičenja "večiti" su trebali da odmere snage još pre dve nedelje ali je teren bio poplavljen pa je utakmica pomerena za 22. mart.

Pitate se kako "večiti" stoje u ragbiju?


Pa, navijači Zvezde za sada imaju više razloga za "šepurenje". U sportu koji se u našoj zemlji nalazi u povoju Crvena zvezda je bolja od Partizana iako je do sada odigrano svega šest "večitih derbija".

Derbi
Foto: ragbiliga.rs

Crno-beli su u Prvu ligu Srbije ušli tek prošle godine a izgubili su četiri od šest utakmica koje su odigrali protiv aktuelnog šampiona i "večitog rivala".

Zvezda je prošle sezone slavila četiri puta – dva puta u prvenstvu (28:12 i 68:0), odnosno u polufinalu Kupa (40:14) i najbitnije u finalu plej-ofa (24:18). Partizan je obe pobede ostvario u ligaškom delu – 18:10 i 36:20.

Nadamo se da će u budućnosti ragbi "večiti derbi" privlačiti sve više pažnje odnosno da će ovaj sport dobiti na značaju u zemlji koja osim onih "osnovnih" sportova retko ima sluha za nešto novo.

Dakle, u nedelju od 15 časova, "Delije" i "Grobari" imaju mogućnost da podrže ragbiste na stadionu SC "Inge" na Zvezdari. Na taj način učinili bi veliku čast momcima koji sa ponosom nose grb Crvene zvezde i Partizana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke