Partizan nemoćan, Zvezda šampion!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.11.2017.
11:25
Izvor: Sportske.net, Ragbi 13 federacija Srbije

Crveno-beli ubedljivi u finalu, u borbi za titulu prvaka Srbije.

Ragbi 13 Federacija Srbije
Ragbi 13 Federacija Srbije

Povezane vesti

Ragbisti Crvene zvezde drugi put u istoriji kluba postali šampion Srbije u ragbiju 13.

U finalu plej-ofa Superlige Srbije, crveno-beli su na Adi Ciganliji savladali Partizan sa 44:22 (22:16).

Prvi duel večitih rivala u jednom finalu očekivano je doneo kvalitetnu utakmicu u kojoj ipak pobeda Zvezde nije dolazila u pitanje.

Crno-beli su bili u rezultatskom zaostatku tokom većeg dela meča i samo su u pojedinim trenucima uspevali da se približe domaćinu, ali ne i da povedu.

Crveno-beli su od starta preuzeli kontrolu i brzo poveli sa 10:0, da bi Partizan držao korak i izjednačio rezultat na 10:10.

Nakon toga, jedino što su gosti uspeli da urade jeste da novu seriju Zvezde prekinu i smanje rezultat na poluvremenu na 22:16.

U nastavku pobednik je rešen vrlo brzo pošto su domaći ragbisti vezali 16 poena bez odgovora.

Do kraja Partizan je samo ublažio pobedu crvemo-belih koji su tako osvojili svoju drugu titulu, nakon trijumfa u nacionalnom prvenstvu 2014. godine.

Zvezda je tako potpuno zaslužena ponovo šampion Srbije, jer je sa izuzetkom pojedinih slabih utakmica igrala najkonstatnije ove godine.

Da nije dva poraza protiv bivšeg šampiona Dorćola – na startu sezone u finalu Superkupa i šokatnog u polufinalu Kupa Srbije, na Adi bi se možda slavila i tripla kruna ovog vikenda.

Računajući finale plej-ofa, crveno-beli nisu ni jednom poraženi ove godine od večitog rivala, koji je pak lako izašao na kraj sa Dorćolom u finalu Kupa i osvojio prvi trofej u istoriji kluba.

Crno-beli su u deulu sa Zvezdom samo uspeli da odigraju nerešeno na početku sezone, a u ostale tri utakmice su poraženi.

Rezultat u 18 međusobnih duela velitih rivala sada je – 12 pobeda crveno-belih, pet Partizana i jedan remi.

''Velika pobeda za nas i kruna jedne naporne sezone. Nismo dozvolili ovoga puta da sami sebe pobedimo, igrali smo mirno i kontrolisali tempo do samog kraja. Kratko se radujemo jer nas očekuje još jedan duel sa istim rivalom za novi trofej'', izjavio je u jednom dahu kapiten Zvezde Vojislav Dedić.

Ove dve ekipe očekuje još jedno finale narednog vikenda – Crvena zvezda i Partizan igraće u finalu plej-ofa prve sezone regionalne Balkan Super Lige.

Meč za poslednji trofej u sezoni igraće se u nedelju 19. novembra.

Ovog vikenda takođe je odigrano i finale u juniorskom šampionatu Srbije.

Ponovo su se za titulu borili isti rivali, ali je rezultat bio drugačiji, Partizan je na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima savladao Crvenu zvezdu sa 38:22 (20:6).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke