Otkazano prvo sportsko takmičenje u Srbiji zbog Korone!

Autor: Beta Beta
petak 13.03.2020.
11:11
Izvor: Beta

Streljački savez Srbije je zbog pandemije Korona virusa, a u skladu s odlukama Ministarstva zdravlja i Vlade Srbije, odložio ili otkazao takmičenja planirana za mart.

zastava-arms.rs
zastava-arms.rs

Povezane vesti

Izmene u kalendaru napravljene su po predlozima Stručne komisije, koji su usvojeni na elektronskoj sednici Upravnog odbora SSS, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, otkazano je treće kolo Kupa Srbije u B programu (kadetska i mlađejuniorska kategorija), koje je trebalo da bude održano u Sali SD Crvena zvezda u nedelju, 15. marta.

Odloženi su Prvenstvo Srbije u B programu, zakazano za 21. i 22. mart u Smederevu, kao i finale Kupa Streljačkog saveza Srbije (B program), koje je na istom strelištu trebalo da bude održano nedelju dana kasnije.

Usvojen je predlog Stručne komisije da se finale Kupa i Prvenstvo Srbije održe u  septembru.

Takođe, međunarodni turnir Memorijal "Ištvan Poljanac" će biti održan u oktobru, umesto od 3. do 5. aprila. 

Svetska streljačka federacija je ranije odložila Svetski kup u Nju Delhiju (umesto u martu biće održan u maju), a otkazala i Predolimpijski turnir u Tokiju, planiran za april. Na oba takmičenja je trebalo da učestvuju i srpski reprezentativci.

Kako se dodaje, na elektronskoj sednici Upravnog odbora SSS usvojen je predlog da reprezentacija Srbije otkaže učešće na Svetskom kupu u Nju Delhiju pošto se novi termin ne uklapa u plan rada reprezentacije, a takmičenje se neće bodovati za svetske rang liste.

Srpska selekcija bi početkom maja trebalo da učestvuje na međunarodnom turniru u Plzenju, koji je, kako se ističe, veoma važan jer se održava neposredno pred Evropski kvalifikacioni olimpijski turnir, koji će takođe u Plzenju biti održan od 18. do 25. maja i koji će biti poslednja prilika za osvajanje olimpijskih kvota.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke