Nova medalja Srbije na Evropskim igrama, pao i rekord!

Autor: Beta Beta
nedelja 23.06.2019.
14:13
Izvor: Beta

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović odbranila je danas u Minsku titulu šampiona Evropskih igara vazdušnim pištoljem.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Arunović je sredinom finala ušla u borbu za prvo mesto. Najveći konkurent za zlato bila joj je Grkinja Ana Korakaki. Smenjivale su se u vođstvu, na kraju je Arunović, svetska viceprvakinja iz Čangvona 2018, trijumfovala sa 241,2 kruga.

Grkinju je ostavila 1,3 krug iza sebe i revanširala joj se za Svetsko prvenstvo. Rezultat srpske reprezentativke je i novi rekord Evropskih igara, jer ovo su prve Igre po novim pravilima (24 hica u finalu), preneo je Streljački savez.

Bronzu je osvojila Antonaeta Boneva iz Bugarske sa 218,1 krugom.

To je druga medalja za Srbiju na Igrama u Minsku, nakon što je Arunović zajedno sa Damirom Mikecom u miksu vazdušnim pištoljem osvojila srebro.

Mikec je, poput Arunovićeve, u pojedinačnom takmičenju muškaraca vazdušnim pištoljem danas branio zlato iz Bakua 2015. On se plasirao u finale i zauzeo je sedmo mesto.

Od srpskih strelaca Bobana Momčilović Veličković je zauzela 10. mesto sa 572 kruga, a Dimitrije Grgić zauzeo je 11. mesto sa 578 krugova, jednim manje od rezultata koji je vodio u finale.

Titulu u muškoj konkurenciji osvojio je svetski vicešampion Rus Artem Černousov sa 241,4 kruga, srebro je osvojio Ukrajinac Oleg Omelčuk sa 239,6, a bronzu Letonac Lauris Strautmanis sa 219,3 kruga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke