Nenad Putnik novi predsednik Streljačkog saveza Srbije

Autor: Beta Beta
utorak 21.02.2017.
20:08
Izvor: Beta

Izborna skupština Streljačkog saveza Srbije (SSS) imenovala je danas u Beogradu Nenada Putnika za novog predsednika te organizacije.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Skupštini su prisustvovali delegati 80 od 84 članice SSS, a Putnik je dobio 62 glasa, dok je dosadašnji prvi čoveg te organizacije Siniša Mašović imao 18 glasova.

Nenad Putnik je u prethodne četiri godine bio član Nadzornog odbora SSS. Radi kao docent na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu, a 2012. godine stekao je titulu doktora nauka.

Streljaštvom se bavi od 1988. godine u SD Zemun Centar. Posle takmičarske karijere obavljao je dužnost sekretara, a kasnije i predsednika zemunske družine. Bio je generalni sekretar SS Beograda i u dva mandata član Upravnog odbora SS Srbije.

"Strategija podrazumeva izgradnju nacionalnog trenažnog centra, kao i novih streljačkih objekata i osavremenjavanje i adaptaciju postojećih objekata poput onih u Boru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, na Mirjevu i drugih uz ravnomernu regionalnu zastupljenost, sistemski pristup edukaciji sportskih stručnjaka, zatim povećanje broja sportista strelaca u olimpijskim disciplinama, negovanje tradicionalnih streljačkih disciplina", rekao je Putnik prilikom predstavljanja delegatima.

Putnik je najavio i saradnju sa drugim streljačkim savezima zemalja u okruženju u cilju apliciranja za projekte Evropske unije. Kao jedan od ciljeva naveo je i donošenje Strategije razvoja streljačkog sporta u Srbiji 2027. godine.

Dosadašnji predsednik Siniša Mašović je čestitao Putniku i novom rukovodstvu, poželevši im uspešan rad.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke