Kragujevački "Gavranovi" poslali prelepu sliku u svet...

 • Autor: Miloš Marković

 • 01. oktobar 2012.

 • 11:37

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

U subotu 29.09.2012. Badminton klub RAVENS KG se priključio globalnoj akciji “Solibad flashmob 2012” kojom je u 68 zemalja obeležena druga godišnjica formiranja Svetske badminton fondacije – “SoliBad - Badminton without borders”, koja nas podseća da zajedničkim snagama, entuzijazmom, upornošću i humanošću možemo da pomognemo mnoge projekte usmerene na pomoć siromašnoj deci širom sveta.

Kragujevački
Kao što smo najavili, ovaj jedinstveni performans je organizovan u 119 gradova širom sveta, u kojima je izvođena jedinstvena koreografija uz pesmu "I belive in miracles" u formaciji Flashmoba uz promociju badmintona, a učestvovali su zajednički i najmlađi igrači badmintona, rekreativni igrači i vrhunski svetski igrači i osvajači olimpijskih odličja. Ovo je ujedno  predstavljao i najveći Flashmob ikada (na više lokacija u istom danu sa istom tematikom) i ukoliko bude dozvoljena razlika u vremenskim zonama, biće zabeležen u Ginisovu knjigu rekorda.

Na Đačkom trgu u Kragujevcu, sa početkom u 12h, Badminton klub RAVENS KG je okupio 50-ak svojih članova kako bi uz podršku sugrađana izveli ovaj performans i ujedno animirali ostale da se oprobaju u ovom Olimpijskom sportu i tako promovisali svoje aktivnosti u sklopu proslave “Deset uspešnih godina” – deset godina badmintona u Kragujevcu. Naime, BK RAVENS KG će 25.oktobra proslaviti deset godina uspešnog postojanja.

Mladi gavranovi, predvođeni Filipom Stojiljkovićem, juniorskim prvakom Srbije u kategoriji muškog singla i mešovitih parova i standardnim reprezentativcem, pokazali su neke od najvažnijih pokreta u igri uz simbolično bacanje loptica na kraju koreografije i podizanje zastava SoliBad organizacije.

rejvens

Koreografiji su se priključili i svi oni koji su se našli na trgu u to vreme. Nakon toga, svi prisutni su mogli i da zaigraju badminton na postavljenim terenima uz pomoć iskusnijih vršnjaka i reprezentativaca Srbije.

Manifestacija je održana uz podršku grada Kragujevca i Badminton saveza Srbije uz podršku brojnih medija, pa je tako lepa slika grada Kragujevca i Srbije poslata širom sveta. Manifestacija je održana i u Pančevu u organizaciji BK Dinamo iz Pančeva.

Ova jedinstvena slika sportske solidarnosti upotpunjena je i humanitarnim karakterom uz članove volonterskog aktivizma za Bitku za bebe u Srbiji, uz pomoću kojih je veliki broj sugrađana još jednom podstaknut da podrži najveću bitku za najmlađe, kojima je to i najpotrebnije, sto je i cilj projekata SoliBad fondacije.

rejvens

Ceo performans je izveden ispred prve gimnazije osnovane u Srbiji pre 180 godina i jednog od najprepoznatljivijih simbola grada Kragujevca u čijoj su sportskoj sali mladi kragujevački badmintonaši pre 10 godina i naučili osnove badmintona.

Kako to i dolikuje, svoje vršnjake, podržali su i članovi Đačkog parlamenta Prve kragujevačke gimnazije.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari