Kakav dan za srpski sport, kajakašima zlato i bronza na Svetskom prvenstvu!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.08.2017.
16:43
Izvor: Sportske.net, kajaksrbija.rs

Zlato doba srpskog kajakaškog sporta!

Kajakaški savez Srbije
Kajakaški savez Srbije

Povezane vesti

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević-Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj!

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu. Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647, ostavivši za čak dve sekunde iza sebe posadu Slovačke (3:10.725).

Bronzanu medalju osvojili su takmičari Češke (3:10.853). Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću ovo je najveći uspeh u karijeri, uz osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine.

Posle prošlogodišnjeg uspeha, kontinuiranom radom sačuvali su postignutu formu i u borbu za medalje ušli su potpuno spremni.

''Osećali smo da smo u dobroj formi i pre nego što smo došli ovde. Znali smo da možemo da napadnemo prvo mesto i sada smo to i uspeli. Na Olimpijskim igrama je bilo teže, prvenstveno zbog većeg pritiska. Što se same trke tiče, mislim da je ovo jedna od najboljih koje smo ikada izveslali'', izjavio je Zorić posle trke.

I Marko Tomićević je presrećan učinkom na Svetskom prvenstvu.

''Posle prve trke zaista smo očekivali visok plasman. U kvalifikacijama smo veslali kao nikada do sada, polufinale je bilo još bolje, a u finalu smo prevazišli sami sebe. Nadali smo se odličju, išli smo na pobedu i uspeli smo da je ostvarimo, i to sa velikom razlikom. Osećaj je neverovatan!''

A da kompletan utisak sa ovog takmičenja bude još bolji, potrudili su se Nebojša Grujić i Marko Novaković, koji su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Račicama! Oni su u A finalu discipline kajak dvosed na 200 metara kroz liniju cilja prošli treći, sa vremenom 31.451.

Prvo mesto u trci koja je do samog kraja bila neizvesna osvojili su reprezentativci Mađarske Balaš Birkaš i Mark Balaška sa vremenom 30.912, a nepune dve desetinke pre Grujića i Novakovića kroz cilj su stigli Španci Karlos Garote i Kristijan Toro (31.278).

Naši bronzani reprezentativci tako su na najznačajnijoj ovogodišnjoj kajakaškoj smotri potvrdili treće mesto u svetskoj eliti, osvojeno 2015. godine na SP u Milanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke