Evropa u Srbiji...

 • Autor: Miloš Marković

 • 22. avgust 2012.

 • 19:17

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Badminton klub "RAVENS KG" je u saradnji sa Badminton Savezom Srbije u Kragujevcu u periodu 13.-19.08.2012. bio po drugu godinu zaredom organizator i domaćin jedinstvenog projekta pod okriljem Badminton Europe za devojčice do 15 godina starosti iz: Austrije, Mađarske, Bugarske, Rumunije i Srbije.

Evropa u Srbiji...
Glavni trener ovog specifičnog projekta, An Soenens iz Belgije je dva puta dnevno na treninzima svojim autoritetom i izuzetnom energijom prenosila svoja znanja mladim igračicama iz 5 evropskih zemalja.

U saradnji sa koleginicama iz svih zemalja učesnica, An je kreirala odličnu radnu atmosferu kako bi u izvanrednim uslovima za treninge veoma motivisanim učesnicama kampa, omogućili da što više unaprede svoju igru i nauče što više o taktičkim elementima badminton igre.

Pored standardnih treninga, učesnicama kampa su organizovane brojne socijalne aktivnosti van sportske sale Druge kragujevačke gimnazije gde su održavani treninzi, poput obilaska Kragujevca turističkim autobusom, zajedničkog kuglanja svih učesnica i sl.

Za sve učesnike projekta Grad Kragujevac je upriličio svečani prijem uz prisustvo medija. Tom prilikom u Skupštini grada član gradskog veća za omladinu, sport i turizam Petar Veselinović i pomoćnik gradonačelnika za sport Jovan Pavlović Bojadžić poželili su učesnicima dobrodošlicu i prijatan boravak u Kragujevcu sa željom za daljim razvojem ovog olimpijskog sporta u gradu i regionu jugoistočne Evrope.
Menadžer BK RAVENS KG Andreja Todorović se zahvalio na kontinuiranoj podršci grada razvojnim projektima BK RAVENS KG, sa željom da u desetoj godini postojanja kluba raznim promotivnim aktivnostima doprinesemo razvoju na teritoriji grada i Srbije, dok je mladim učesnicama kampa poželeo uspešne karijere i učešće na olimpijskim igrama u narednom periodu.

Prema rečima jednog od idejnih tvoraca ovog projekta Marije Bulatović - sve učesnice projekta su zadovoljne boravkom u Kragujevcu, kompletan program je bio ispunjen veoma kvalitetnim radom i zabavom, pa je i opravdano očekivanje da će Badminton Europe podržati ovaj projekat po treći put naredne godine, a ideja je da u toku 2013.godine u projekat bude uključeno 7 zemalja.
Marija je kao trener srpske delegacije istakla veliki napredak prisutnih reprezentativki Srbije i odličnu atmosferu koja među njima vlada uoči predstojećeg U15 prvenstva Balkana.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću naših reprezentativaca na navedenom međunarodnom događaju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

Organizaciju i realizaciju projekta su pored Badminton Europe takođe u velikoj meri pomogli: Grad Kragujevac, Studentski centar Kragujevac, Druga kragujevačka Gimnazija, SC Park, Štark, caffe Buena Vista i štamparija TRIO MANUS.

Organizatori ovog projekta su kreirali i Fan page na socijalnoj mreži facebook, na kojem možete pogledati sve fotografije sa ovog međunarodnog događaja.

Pogledajte sve fotografije Girls project-a na: http://www.facebook.com/badmintoneurope.girls

Nakon ovog projekta, u utorak 21.08. članovi BASS sa šireg spiska reprezentacije Srbije su otputovali na tradicionalni internacionalni kamp u Karatašu, tokom kojeg će biti organizovano i balkansko prvestvo za igrače do 15 godina.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari