Beogradu sve pohvale za organizaciju Evropskog prvenstva!

 • Autor: Darko Mitrović

 • 04. jun 2014.

 • 00:50

 • Izvor: Sportske.net, serbian-rowing.org.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Evropsko prvenstvo za seniore u veslanju, čiji je domaćin od 29. maja do 1. juna bio naš glavni grad, ispunilo je sva očekivanja.

Beogradu sve pohvale za organizaciju Evropskog prvenstva!
Foto: serbian-rowing.org.rs
Beograd je dobio najviše ocene za organizaciju šampionata Starog kontinenta, istakao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije i član Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u veslanju – Beograd 2014. Nebojša Jevremović, koji je na Genaralnoj skupštini evropskih veslačkih saveza ponovo izabran za člana Borda ove organizacije

Tri nezaboravna dana na Adi Ciganliji, začinjena zlatnim odličjem srpskog dvojca bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić, puna srca svih gledaoca i učesnika, odlična organizacija, rekordan broj zemalja učesnika, glasio bi najkraći rezime osmog šampionata Starog kontinenta od obnavljanja ovog takmičenja 2007.

Iako predstoji još posla da bi se stavila tačka na ceo događaj generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije i član Organizacionog komiteta Evropskog prvenstva u veslanju – Beograd 2014. Nebojša Jevremović dao je osvrt na najjači kontinentalni šampionat u istoriji ovog takmičenja.

''Ovo je bilo najbrojnije i najjače Evropsko prvenstvo ikada održano. Na Savskom jezeru se okupila elita evropskog ali svetskog veslanja. Mnogobrojni osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, kao i svi ostali učesnici, priredili su jedan fenomenalan događaj.

Iz ugla organizacije sve je proteklo na planiranom, visokom nivou. Svi ljudi koji su učestvovali u organizaciji, počev od članova operativnog dela Organizacionog komiteta, preko direktora raznih sektora i mnogobrojnih volontera odradili su ogroman posao.

Veliku pomoć smo imali i od svih gradskih službi bez kojih ovako masovan i zahtevan događaj ne bi bilo moguće organizovati. Iako su zemlju desetak dana pred početak šampionata zadesile katastrofalne poplave, koje su odnele i mnogo žrtava, uspeli smo da i vanrednim okolnostima Beograd i čitavu zemlju još jednom prikažemo u najlepšem svetlu.

Naravno, veliku zahvalnost dugujemo Ministrastvu omladine i sporta i Gradu Beogradu na ogromnoj finansijskoj pomoći, kao i Radio-televiziji Srbije na medijskoj podršci. Direktna slika sa finalnog dana otišla je u 16 zemalja, dok su specijalne priloge i vesti iz Beograda emitovao veliki broj država'',
objašnjava Jevremović.

Pohvale za organizaciju su stigle i stižu sa svih strana.

''Iako smo imali iskustva u organizaciji velikih veslačkih događaja Evropsko prvenstvo za seniore je prevazišlo sve do sada viđeno na Adi Ciganliji.

Najbolji dokaz da smo se još jednom pokazali kao domaćini u najlepšem svetlu jeste i čestitka od novog predsednika Svetske veslačke federacije Francuza Žana Kristofa Rolana kao i od mnogih ostalih visokih zvaničnika FISA.

Ipak, najviše prijaju ocene samih učesnika i medijskih ekipa koje su pratile šampionat. Svi koji su bili u Beogradu na Svetskom kupu 2012. sada su iz Beograda otišli sa još boljim utiscima.

Oni koji su se prvi put takmičili na Adi Ciganliji isticali su da je staza, regatni centar i ceo ambijent nešto što je jedinstveno u svetu i ponosni smo zbog toga'', istakao je Jevremović.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari