Arunović i Mikec najbolji strelci u 2019. godini

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.01.2020.
15:30
Izvor: Beta

Srpski reprezentativci Zorana Arunović i Damir Mikec proglašeni su danas za najuspešnije strelce u 2019. godini.

ISSF/Nicolo Zangirolami
ISSF/Nicolo Zangirolami

Povezane vesti

Kako je saopštio Streljački savez, Arunović i Mikec su odbranili titule, pošto su najbolji bili i 2018. godine.

Za najboljeg trenera izabrana je Jelena Arunović, selektor reprezentacije za pištolj i lični trener Zorane Arunović. Ona je, takodje, bila najbolja i u 2018. godini.

Damir Mikec i Zorana Arunović su tokom 2019. ostvarili značajne rezultate u pojedinačnim disciplinama i kao članovi jednog od najboljih svetskih miks timova vazdušnim pištoljem.

Članica kluba Olimpik 011 Zorana Arunović je uspešnu medjunarodnu sezonu krunisala u novembru, srebrnom medaljom vazdušnim pištoljem na finalu Svetskog kupa u Putjenu, u Kini.

Prethodno je bila je najuspešnija srpska sportistkinja na Evropskim igrama u Minsku, gde je osvojila pojedinačno zlato vazdušnim pištoljem, srebro u miksu istim oružjem sa Damirom Mikecom i sedmu poziciju malokalibarskim pištoljem. Na prvom velikom takmičenju prošle godine, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku je u tandemu sa Mikecom stigla do srebrne medalje u miksu.

Član Policajca Damir Mikec sezonu je počeo srebrnom medaljom vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Nju Delhiju, čime je izborio olimpijsku kvotu. Osim srebra u miksu sa Zoranom Arunović, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku osvojio je i pojedinačno srebro. Na Evropskim igrama je pojedinačno bio sedmi, a isti plasman ostvario je i na finalu Svetskog kupa u Putjenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke