Arsovićevoj izmaklo finale trostava na SK u Čangvonu

Autor: Beta Beta
petak 27.04.2018.
12:26
Izvor: Beta

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović zauzela je danas 14. mesto u trostavu, tri puta 40 metaka, šestog dana Svetskog kupa u južnokorejskom Čangvonu.

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović zauzela je danas 14. mesto u trostavu, tri puta 40 metaka, šestog dana Svetskog kupa u južnokorejskom Čangvonu.

Arsovićeva je "ubila"  1.167 krugova - 388 klečeći, 392 ležeći, 387 stojeći stav.

Pet takmičarki plasiranih od 10. do 14. mesta postigle su taj rezultat, pa je odlučivao broj unutrašnjih centara. U finale je kao osmoplasirana, u konkurenciji 76 takmičarki, ušla Ukrajinka Ana Ilina sa 1.168 krugova.

"Andrea je danas gadjala odlično, s obzirom na stomačne probleme koje je imala i zbog kojih je u sredu morala u bolnicu da primi dve injekcije. Ponovo nam je nedostajalo malo sreće, jer Andreu je krug delio od finala. Svetski kup u Čangvonu je za nju bilo prvo takmičenje u trostavu po novim pravilima, sa 120 hitaca, i odlično se snašla", rekao je Dragan Donević, šef stručnog štaba i trener Arsovićeve.

Rezultat  Arsovićeve je automatski i novi državni rekord s obzirom da je Svetski kup u Čangvonu prvo takmičenje za srpske reprezentativce po novim pravilima trostava za žene.

Srbiju je u Čangvonu predstavljalo osmoro strelaca, osvojene su dve bronzane medalje. Zorana Arunović je vazdušnim pištoljem bila treća pojedinačno i u miks paru sa Damirom Mikecom.

"Kad se podvuče crta, stručni štab može da bude zadovoljan postignutim rezultatima i plasmanima, jer ovo takmičenje je prevashodno služilo za sagledavanje uslova na strelištu, kako tehničkih, tako i taktičkih pred glavno takmičenje sezone, koje će  u Čangvonu biti održano u septembru", rekao je Donević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke