Andrea Arsović nastavila dominaciju u Svetskom kupu

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.10.2017.
12:31
Izvor: Beta

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović odbranila je danas na finalnom turniru Svetskog kupa u Nju Delhiju šampionsku titulu i Kristalni globus u gađanju vazdušnom puškom.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza Srbije, Arsovićeva je odbranila trofej osvojen prošle godine u Bolonji. To je njena šesta medalja na finalima Svetskog kupa. Osim dva zlata, ona ima i dva srebra u pojedinačnoj konkurenciji i jednu bronzu, a u utorak je sa Milutinom Stefanovićem osvojila srebro u miksu vazdušnom puškom, koji se prvi put našao na programu finala Svetskog kupa.

Arsovićeva je od početka finala preuzela čelnu poziciju i vođstvo nije ispuštala do kraja. Gađala je na izuzetno visokom nivou, pogodila je 23 "desetke", a najlošiji hitac imala je u poslednjoj seriji – 9,7. Drugoplasirana Rumunka Laura Georgeta Koman je za pobednicom zaostala 1,6 krugova.

Arsovićeva je postavila i novi evropski rekord finala. Pogodila je 251,3 kruga, 1,1 više od dosadašnjeg rekorda, koji je držala upravo Laura Georgeta Koman, sa ovogodišnjeg turnira Svetskog kupa u Minhenu. Od svetskog rekorda Kineskinje Mengjao Ši delilo ju je osam desetih delova kruga. Kineskinja je danas zauzela peto mesto.

Od srpskih strelaca, Damir Mikec, pobednik prošlogodišnjeg finala Svetskog kupa vazdušnim pištoljem, danas je u toj disciplini zauzeo četvrto mesto sa 197,9 krugova, dok je Dimitrije Grgić bio peti s rezultatom 177,4 kruga.  

Zlatnu medalju u toj disciplini osvojio je Tomajuki Macuda iz Japana svetskim rekordom finala od 241,8 krugova. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke