Vaterpolisti, tačno je, ni "s" od sporta, ali vi morate da se probudite!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 15.08.2016.
09:00
Izvor: Sportske.net

Naši izbegavali da govore o onome što se dešava na OI, protivnik je nebitan, utakmica protiv Japanaca poslednji poziv da se probudimo!

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije čestitali su Japanu na igri u  meču na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a Slobodan Nikić je ocenio da je ovo "poslednji poziv" da se ekipa okupi i odigra četvrtfinale kao da joj je to poslednja utakmica.

"Loše smo počeli, bili smo malo u šoku. Ovaj turnir je najčudniji i najkomplikovaniji na kome sam ikada igrao, tako da treba da zaboravimo grupu što pre. Kroz svašta smo prošli...a Japan je novo iznenadjenje. Ovo je poslednja šansa da se skupimo nas 13 i treneri i stručni štab i odigramo četvrtfinale kao da nam je poslednja utakmica u životu, jer pitanje je da li će ova generacija imati ponovo ovakvu šansu", rekao je Nikić novinarima u Riju.

Srbija je danas gubila 2:5, ali je na kraju pobedila sa 12:8 i tako izborila plasman u četvrtfinale. Kapiten Živko Gocić kazao je da je ekipa večeras ponovo podbacila.

"Ono što nas je krasilo od početka turnira, loš početak, mnogo primnljenih golova, bilo je na meniju i večeras. Možda nas je i promena ambijenta zaledila, ali moram da čestitam Japanu od sveg srca. Oni momci imaju 160 centimetara i 60 kila i ne dodiruju te, a u odbrani lako simuliraju, pa idu u kontre. Stvarno nije lako, ali mi smo uspeli", rekao je Gocić.

Gojko Pijetlović takodje je bio impresioniran Japancima.

"Oni igraju neki vaterpolo koji ja nikad u životu nisam video, ali svaka im čast za to! Igraju u skladu sa svojim fizičkim sposobnostima i našli su igru koja im odgovara. Pokazali su da mogu da igraju u egalu sa svima: sa Australijom, Grčkom, Madjarskom, nama. Ovo je dokaz da se vaterpolo igra u celom svetu i da više nije lako ni Japan dobiti. Najbitnije je da smo pobedili i sada se okrećemo četvrtfinalu", rekao je Pijetlović.

Novinari su sa srpskim vaterpolistima razgovarali i o rezultatima iz druge grupe, u kojoj je aktuelni šampion Hrvatska izgubila od autsajdera Francuske, ali "delfini" nisu želeli da komentarišu to.

"Svi su tamo odigrali čudno. Stvarno mi nije jasno. Žao mi je što je tako, jer tu nema ni 's' od sporta, ali neću da trošim reči na to. Neka se time bave oni koji su to radili, mi se time ne bavimo
", rekao je Gocić.

Nemamo šta da biramo, dobili smo protivnika, a o tome pročitajte ovde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fungineer Ahkhobh
Monday, 15.08.2016
19:22

Zar ste svi zaboravili kako smo mi i crnogorci izbacili hrvate pre neku godinu,kad smo bili svi u istoj grupi?Mada cini mi se da su i nama puno olaksali,ne znam sto se kuka...

avatar
Monday, 15.08.2016
15:53

Razumeo bih da se mucimo na jednoj ili dve utakmice, mozda cak i tri iako nasa grupa nije bila teska, ali mi smo se patili na svih pet meceva, zalosno!

avatar
Monday, 15.08.2016
15:39

Kako su igrali egal sa Madjarskom kad su izgubili 10 razlike?! Bas lupetas...

avatar
Dragan Stjepanovic
Monday, 15.08.2016
15:30

Briga nas za tudje kalkulacije, znamo da smo najjaca ekipa na turniru. Jedino sto treba da nas zanima je nasa igra i kako da je vratimo na najvisi nivo.

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 15.08.2016
19:03

tako je,prvi pametan i REALAN komentar..svako nek gleda svoja posla,mislim da vi imate jako puno vlastitih problema..A NE STALNO HRVATI ONO HRVATI OVO,to je po meni ljubomora radi nase vec 3 zlatne medalje i srebro pa onda treba trazit druge razloge da se umanje neuspjesi

avatar
CURVA SUD
Monday, 15.08.2016
14:57

Pijetloviću, ne možeš da kažeš svi su tamo odigrali čudno jer je Crna Gora odigrala časno i borila se u svakoj utakmici do kraja!!! Stvari se ne smiju generalizovati. Hrvati su kalkulisali i to treba jasno reći!!!

avatar
BIG D
Monday, 15.08.2016
17:11

Slazem se sa tobom odigrali smo casno do zadnje sekunde i ni trena nismo kalkulisali.Mada bice tesko protiv Madjara ali verujem da mi to mozemo napred Ajkule. :D

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 15.08.2016
19:04

Mi smo se doveli sami u situaciju da mozemo kalkulirati kao sto velika vecina radi i sta nas onda briga..ali sta bi vi da nema nas i pljuvanja po nama pogotovo sto dominiramo na OI

avatar
3x3
Monday, 15.08.2016
12:16

Ne pratim vaterpolo, ponekad odgledam po koju utakmicu reprezentacije i to je to. Ko je ovaj nas golman? Meni deluje kao jako los. Cini mi se da nam fali kao nekad sto je Soro bio na poziciji golmana.

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 15.08.2016
11:54

ALI REALNO, isto i vi radite u košarci,španjolci i francuzi godinama isto rade u svim sportovima ali kad Hrvati to naprave pametno jer zasto bi kao prvi isli na najtezeg protivnika,a mogu kalkulirati..I španjolci su namjerno sa Crnom Gorom odigrali u leru da ne idu na vas iako realno isto vi nista ne igrate ali svi znaju da ste opasni..Pa de malo gledat izvan nacionalne netrepljivosti,malo..Nasi rukometasi da su kalkulirali i nogometaši bi imali duplo veće uspjehe,a nikad nisu,a trebali su..A drugo vaterpolu kao sportu se daje preveliko znacenje, a medalja je na olimpijadi medalja bilo kakva tako da razumijem nase vaterpoliste...