U srpskoj štafeti zadovoljni ostvarenim

 • Autor: Beta

 • 29. jul 2012.

 • 16:44

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Srpski plivači koji su danas učestvovali u štafeti 4x100 metara zadovoljni su 13. mestom i postignutim rezultatom, obzirom da je oboren državni rekord. Čavić naglašava da je ovaj rezultat i svojevrni poklon Ivanu Lenđeru za rođendan.

Srpska plivačka štafeta, prva u istoriji na Olimpijskim igrama, nije uspela danas da se plasira u finale takmičenja u Londnu, ali je cela postava bila zadovoljna rezultatom, naročito Milorad Čavić, koji je postavio najbolje vreme.

"Fenomenalna trka. Bilo bi bolje da sam imao još jednu priliku, ali, naravno, to niko nije očekivao. Očekivali smo 15. mesto, a bili smo 13, što je, mislim, velika stvar. U svakom slučaju, postavili smo novi državni rekord, a dali smo i poklon Ivanu Lenđeru, kome je danas rođendan i nadam se će poklon da potraje narednih 20 godina", rekao je Čavić u Londonu.

On je svojih 100 metara preplivao za 48,61 sekundu, a ukupan rezultat srpske štafete bio je 3:18,79.

"Zadovoljan sam vremenom, to znači da sam u dobroj formi, ali svakako bi bilo bolje od toga da sam imao još jednu priliku", rekao je Čavić.

Najmladji član plivačkog tima Srbije Velimir Stjepanović kazao je da je nastup bio "sasvim okej", pošto je deonicu preplivao za 49,13.

"Bilo je sasvim okej. Rekao sam da bi bilo najbolje da budemo 13. i tu sam bio tačan. Bila je dobra trka. Prvi put radimo 4x100 štafetu, a vreme će se promeniti pre nego što se to ponovo desi. Bilo je dobro", rekao je on.

Njega sutra očekuje trka na 200 metara delfin.

"Vidi se da sam u dobroj formi. Videćemo sutra, pošto su 100 i 200 totalno drugačije discipline. Mislim da može da se desi da se plasiram u polufinale, ako ne i dalje, ali mislim da polufinale zaista mogu", rekao je Stjepanović.

Ivan Lenđer bio je iscrpljen posle trke za koju se nije spremao, tako da mu je bila malo i muka i morao je da napravi kraću pauzu u razgovoru sa izveštačima.

"Presrećan sam što sam plivao štafetu i što je ova štafeta prvi put u istoriji plivanja kod nas nastupila... Dao sam svoj maksimum i sada mi stvarno nije dobro, bukvalno. Ne znam koliko sam plivao (50,58), ali nisam toliko radio za ovaj kraul i zato mi je teško palo. Nadam se da će trka na 100 metara delfin stilom biti malo lakša", rekao je Lendjer.

"Svakako mi znači što sam imao jednu trku pre individualne. Da osetim malo tu takmičarsku atmosferu, tako da će dobro doći", rekao je on.

Radovan Siljevski je došao na Olimpijske igre u poslednji čas i nije bio sasvim spreman. On je jutros ispao u kvalifikacijama za polufinale na 200 metara slobodno, isplivavši 1:51,40.

"Štafeta je adrenalin i to je to. Sve što sam imao dao sam na kraju... Nastupili smo krajnje ozbiljno. Stvarno smo se koncentrisali na štafetu maksimalno, od Čavića do mene, koji sam plivao poslednji. Stvarno su svi dali sve od sebe i to je jedino što može da se uradi. A Čaviću stvarno svaka čast na vremenu, za mene je to neverovatan rezultat i ja mu čestitam",
rekao je Siljevski.

On nije bio zadovoljan jutrošnjim nastupom.

"Nisam se ničemu specijalno nadao na 200 kraul jer je to disciplina za koju treba vremena da se pripremi. Nadao sam se da ću biti ispod 1:51, a nisam smeo da se zalećem jer nisam bio spreman. Nisao uspeo da postignem to vreme, kojim bih ja bio zadovoljan i niko drugi. To je to, s obzirom na okolnosti", rekao je Siljevski.

On je sada završio učešće na Olimpijskim igrama, a osim gledanja plivanja, nema nikakvih planova.

"Idem da isplivam da se malo 'oladim. Videću sa ovima koji su završili šta ćemo ovih dana da radimo sa preostalim vremenom. Svakako ću gledati trke i ujutru i uveče, pošto me plivanje generalno zanima. Videću i za još neke sportove i neke ljude koje želim da ih gledam ako mogu da stignem", rekao je Radovan Siljevski.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari