Terzić: "Igrali smo bolje, ali nismo sve uradili"

 • Autor: Beta

 • 04. avgust 2012.

 • 09:57

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegov tim u večerašnjem porazu protiv SAD bio bolji nego u prethodna tri meča na Olimpijskim igrama, a da opet nije uradio sve što je mogao

On je dodao da nije siguran da bi to išta značilo za konačan ishod.

"Definitivno smo uradili neke stvari bolje nego na prošlim utakmicama. Sada smo prokockali zaista mnogo idealnih prijema. Mnogo lakih situacija danas ne da nismo rešili u svoju korist, nego nismo imali ni napad, tako da su nas neke situacije koštale boljeg rezultata. I da smo ih iskoristili, pitanje je šta bi to značilo u smislu konačnog rezultata", rekao je Terzić posle poraza 0:3.

SAD su prošle u četvrtfinale kao prve u grupi i važe za glavnog favorita za zlatnu medalju. Mnogi tu ekipu nazivaju "tim snova ženske odbojke". Srbiji je ovo bio četvrti poraz na Igrama, a u poslednjoj utakmici u nedelju se sastaje sa velikim favoritom Brazilom.

"Situacija je trenutno takva i od toga ne možemo da pobegnemo, nego jednostavno da pokušamo na sledećoj utakmici da odigramo još bolje i namučimo Brazil više nego SAD", rekao je Terzić.

Srbija je igrala bolje i povezanije nego u prethodnim mečevima, što su odbojkašice objasnile odsustvom psihičkog opterećenja.

"Čini mi se da smo prva dva seta dosta dobro odigrali. Imali smo šanse, ali, nažalost, nismo ih iskoristile. Mislim da smo bile svesne da nemamo šta da izgubimo, pa smo igrale opuštenije i rasterećenije", rekla je libero Suzana Chebić.

Ona je kazala da nije razmišljala o tome šta bi bilo u Londonu da je ekipa od početka turnira igrala kao danas.

"To je sad sve šta bi bilo kad bi bilo. Nažalost, nismo uspele da prodjemo dalje, a ja se iskreno nadam da smo bar malo popravile utisak što se tiče naše igre. Ostaje nam utakmica protiv Brazila, da probamo da odigramo najbolje što možemo na ovom turniru i da pre svega budemo zadovoljne svojom igrom", rekla je Chebićeva.

Primač Brankica Mihajlović, koja je ove godine debitovala za reprezentaciju, imala je nekoliko atraktivnih poteza, ali nije želela da se ističe, a i malo se zbunila na novinarsko pitanje o njenoj igri.

"Ja? Nisam ni svesna da sam dobro odigrala, kako kažete. Nije ovo individualni sport, nego kolektivni, gde ne treba niko da se ističe posebno. Drago mi je zbog tima jer smo odigrale mnogo bolje danas. Verovatno je uzrok tome što smo igrali bez pritiska i nismo razmišljali o pobedi, niti o bilo kakvom rezultatu", rekla je 21-godišnja Brankica Mihajlović.

Inače. ženska odbojkaška reprezentacija Srbije završiće takmičenje na Olimpijskim igrama u Londonu na 11. mestu, bez obzira na ishod utakmice sa Brazilom u poslednjem kolu.

Na odbojkaškom turniru nema razigravanja za plasman. Srbija će završiti kao šesta u svojoj grupi, tako da će deliti 11. mesto sa šestim iz druge kvalifikacione grupe, dok će, na primer, petoplasirane ekipe deliti deveto mesto.

Srbija je na Igrama u Pekingu bila peta.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari