Putin zasukao rukave posle suspenzije Rusiji: "Ovo je politički!"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.12.2019.
11:56
Izvor: Sportske.net

Kaže da nema veze sa sportom.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Rusija je kažnjena, suspendovana je na 4 godine i sportisti iz te zemlje mogu da učestvuju na najvećim takmičenjima, ali ne pod zastavom te zemlje.

"Po mom misljenju, a mislim da su svi sa tim saglasni, svaka kazna još od Rimskog prava, treba da bude individualna i baziana na tome šta je neka osoba uradila. Kazna ne može da bude kolektivna i ne može da utiče na one ljude koji nisu napravili prekšaj", rekao je Vladimir Putin.

Kaže i nema dilemu, da je to politička odluka.

"Mislim da iz stručnjači iz WADA to dobro razumeju. Ako neko od njih donosi odluke o kolektivnom kažnjavanju, mislim da se može pretpostaviti da temelj takve odluke nije briga o čistoti međunarodnog sporta, nego politička odluka, koja nema nikakve veze s interesima sporta ili olimpijskog pokreta", rekao je Putin u Parizu.

Nema sumnju i u to da je WADA prekršila Olimpijsku povelju.

"Ako nema pritužbi protiv neke zemlje, onda ona mora da se takmiči pod svojom zastavom. To je zapisano u Olimpijskoj povelji. To znači da odluka WADA krši povelju. Imamo temelja za žalbu", rekao je Putin.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
saka7903
Tuesday, 10.12.2019
15:00

Pravi pod hitno drugu olimpijadu gde su sportisti dobrodošli,a ovim STEROIDNIM neka im njihova gde bi zauvek da vladaju.