Publika je zviždala Getlinu, a evo šta je rekao veliki Jusa!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 15.08.2016.
10:26
Izvor: Sportske.net, Beta

Pored toga što je sjajan sportista, Jusein Bolt je i sjajan čovek.

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Jamajčanski atletičar Jusein Bolt rekao je da je zadovoljan osvajanjem zlatne olimpijske medalje u trci na 100 metara u Rio de Žaneiru, ali da je očekivao bolji rezultat.

Bolt je jutros odbranio zlatnu medalju u trci na 100 metara rezultatom 9,81 sekundi i postao prvi atletičar koji je osvojio tri zlatne olimpijske medalje u toj disciplini.

Srebrnu medalju osvojio je Džastin Getlin iz SAD sa 9,89 sekundi, dok je bronza pripala Kanadjaninu Andreu de Grasu sa 9,91.

"Bilo je briljantno. Očekivao sam da ći biti brži, ali srećan sam što sam pobedio. Uradio sam ono što sam morao", rekao je Bolt za Bi-Bi-Si (BBC).

Bolt je osvojio svoju sedmu zlatnu olimpijsku medalju, a u Riju će imati prilike da uveća taj broj, pošto će učestvovatii u trci na 200 metara i u štafeti 4x100 metara, disciplinama u kojima takođe brani titule.

"Neko je rekao da mogu da postanem besmrtan. Još dve medalje su ostale. Besmrtan", dodao je dvadesetdevetogodišnji Bolt.

Bolt je dobio ovacije tokom predstavljanja pre trke, a zatim i posle pobede, dok je pubila zviždala Getlinu, koji je u dva navrata bio suspendovan zbog dopinga.

"Svi moramo da se poštujemo. Voleo bih da vidim i da publika svakoga poštuje", rekao je Getlin.

"Mnogo poštujem Juseina. Van staze je sjajan momak, kul momak i među nama nema rivalstva. Ja sam takmičar, on je takmičar i terao me je da budem sportista kakav sam danas. Nadam se da i on može isto da kaže za mene", dodao je tridesetčetvorogodišnji Getlin.

Bolt i Getlin su veliki rivali, a taj rivalitet pojačao se prošle godine na Svetskom prvenstvu u Pekingu, kada su njihov duel navijači i deo medija nazvali "borbom dobra i zla".

Govoreći o zvižducima Getlinu, Bolt je rekao da se iznenadio.

"To je bilo iznenađujuće. Nikada nisam čuo, nikada nisam video da se to pre dogodilo. Ali, pretpostavljam da su neki ljudi glasniji od drugih. Mislim da je on sjajan sportista. Pojavi se i tera vas da trčite brzo i da u svakoj trci budete najbolji", rekao je Bolt.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda u srcu!
Monday, 15.08.2016
23:48

Jedino se pitam zasto amerikanci nisu vec Bolta proglasili dopingovanim,jer oni znaju samo na silu da rade,cak sam ubedjen da se onaj felps gruva svim i svacim,covek pliva dnevno po 5 puta i svaki put zlato a sekunde nema umora...

avatar
Monday, 15.08.2016
14:46

de su asafa pauel i gej

avatar
Lord Bobinhooo!
Monday, 15.08.2016
11:38

Getline Jusa je i na stazi i van staze veliki gospodin za razliku od tebe i ostalih iz farmacije koji ste ga prozivali.

avatar
Don Andres
Monday, 15.08.2016
11:37

getlin, covjek doping, a opet lagano nastupa na olimpijadi, dok recimo klisina, koja je cista kao suza, mora da se povlaci po sudovima da bi u zadnjem casu dobila dozvolu za takmicenje. dokle bre vise.. ameri sistematski unistavaju sportski duh.. ne bi me zacudilo da se za koju godinu kao i za armstronga i za felpsa ispostavi da se dopingovao kao lud.. to je nacija hemije

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Monday, 15.08.2016
17:47

Armstronga je razotkrio čovek koji mu je sređivao da prođe testove, pa su amerikanci sad naučili lekciju. Iako bih voleo da se dokaže da im se ogroman broj sportista dopinguje teško da će se to desiti. Sada kriju tragove previše dobro.

avatar
Madridista
Monday, 15.08.2016
11:32

Ja ne napadam ovog Gejtlina zbog dopinga, on je veoma talentovan i vjerpvatno dobar momak, nije on kriv sto ga u njegovoj zemlji vrlo je moguce tjeraju da uzima ta sranja kao i neke druge atleticare i i sportiste da bi prekinuli dominaciju drugih sportista i osvojili zlato za svoju zemlju na neposten nacin. Jednostavno kada vas neko kao sto Jamajka njih dominira, prvo Asafa Pauel pa onda i Bolt, a vi ste bili sinonim za taj sport dok vas nisu poceli razbijati, onda krecu sa svime i svacime.

avatar
chaki
Monday, 15.08.2016
11:12

Bravo Bolte munjo nebeska,nemogu da verujem da Getlin ima toliko godina a brz i dalje kao vetar svaka cast...

avatar
Monday, 15.08.2016
10:53

Zasluzuje zvizduke. dva puta suspendovan, a sad kao veliki sportista. A ovamo se sspenduju Isibajeva, Dariaj i ostali sto en koriste doping, jer su Rusi.