Pojedna takmičenja na OI u Tokiju rano ujutro

Autor: Beta Beta
utorak 16.04.2019.
19:41
Izvor: Beta

Zbog velikih vrućina u Tokiju, pojedina takmičenja na Olimpijskim igrama 2020. godine počeće rano ujutro.

Beta/AP Photo/Leo Correa
Beta/AP Photo/Leo Correa

Povezane vesti

Kako su danas saopštili organizatori, takmičenje u brzom hodanju u muškoj konkurenciji počeće u 5.30 po lokalnom vremenu, dok će maraton u obe konkurencije startovati u 6 ujutro.   

Plivački marton počeće u 7 sati, a triatlon u obe konkurencije pola sata kasnije.

Pojedine utakmice softbola za žene počeće u 9 sati, a finala plivačkih takmičenja u 10.30. Nijedna bejzbol utakmica u muškoj konkurenciji neće početi pre podneva.

"Moj utisak je da je 9 sati ujutro za početak utakmice - rano. Ali, imamo godinu dana da se pripremimo. Softbol ne može da diktira termine", rekla je selektorka Japana Reika Ucugi.

Softbol i bejzbol su ispali iz olimpijskog programa posle Igara u Pekingu 2008. godine, ali će biti u Tokiju zbog velike popularnosti tih sportova u Japanu.

Olimpijske igre u Tokiju 1964. godine održane su na jesen i nije bilo problema sa visokim temperaturama. Poslednjih nekoliko decenija nezamislivo je organizovati Igre na jesen, zbog gustog rasporeda evropskog fudbala, ali i četiri najvažnija sporta u SAD - fudbalu, bejzbolu, košarci i hokeju.

Oranizatori Igara u Tokiju konsultuju se oko rasporeda sa Medjunarodnim olimpijskim komitetom (MOK), čelnicima svetskih sportskih organizacija, sportistima i lekarskim ekspertima.

Organizatori su najavili da će prva borba za medalje na takmičenju biti 25. jula, dan posle ceremonije otvaranja, u discipini 10 metara vazdušna puška za žene.

Dan pre ceremonije zatvaranja, 8. avgusta, na programu je "super subota", tokom koje će biti na programu oko 30 finala, medju kojima u košarci, fudbalu i bejzbolu, sve u muškoj konkurenciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke