Paraolimpijci na Terazijama najavili još bolje rezultate u Riju

 • Autor: Beta

 • 11. septembar 2012.

 • 16:27

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kako je juče i najavljeno, srpski paraolimpijci koji su na minulim Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojili čak pet medalja (dve zlatne i jednu srebrnu) organizovali su ispred Terazijske česme ''druženje sa Beograđanima'', umesto zvaničnog dočeka, kakav su svakako zaslužili. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas tim povodom je izjavio da do sada ''nije bilo prakse'' da se i paraolimpijcima organizuje doček pred Skupštinom.

Članovi Paraolimpijskog tima Srbije kazali su danas da se nadaju da će za četiri godine u Rio de Žaneiru ostvariti još bolje rezultate nego ovog leta na Igrama u Londonu.

Oni su istakli da im mnogo znači prostor koji su dobili u medijima i da očekuju da to skrene veću pažnju na njih.

"Ove rezutate treba iskoristiti za veće uspehe i napredak. Da bismo bili još bolji, potrebno je da država nastavi da radi u pravcu kao do sada. Svi smo ponosni onim što smo postigli u Londonu, ali još više jer se nacija okrenula ovim sportistima i pratila njihove nastupe", kazao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović novinarima u beogradskom hotelu "Moskva".

Paraolimpijci su u Londonu osvojili dve zlatne (Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Tanja Dragić u bacanju koplja) i tri srebrne medalje (Borislava Perić Ranković i Zlatko Kesler u stonom tenisu, a Draženko Mitrović u bacanju diska).

Oni su juče bili na prijemu kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a danas su se posle konferencije za medije u hotelu "Moskva" družili sa građanima Beograda kod Terazijske česme. Potom su im Sportski savez Beograda i Privredna komora organizovali doček u Privrednoj komori.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je danas na pitanje novinara o tome da li će na balkonu Skupštine Beograda biti organizovana proslava povodom uspeha paraolimpijaca, rekao da ne zna i da "do sada nije bilo prakse za tim".

"Ne znam zaista, mi pravimo doček za sportove koji zaista imaju rezultat i koji imaju publiku. U svakom slučaju paraolimpijci su pomognuti od grada. Do sada nije bilo prakse za tim, videćemo posle ovog događaja za dalje", kazao je Đilas novinarima u Beogradu prilikom uručenja ključeva za stanove socijalno ugroženim građanima.

Najiskusniji takmičar u Paraolimpijskom timu Srbije, stonoteniser Zlatko Kesler, kazao je da se nada da će Ministarstvo omladine i sporta "malo povećati budžet", kako bi paraolimpijci mogli da putuju na sva takmičenja.

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Majkl Devenport čestitao je srpskim paraolimpijcima i kazao da su svojim dostignućima inspirisali mnoge da se uključe u sport.

"Nadam se da će vam ovi rezultati pomoći da skrenete pažnju na sebe i još brojniji dođete u Rio de žaneiro", dodao je Devenport.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić ocenio je da su Olimpijski komitet, Paraolimpijski komitet i sportski savezi Srbije "jedna porodica" i da će pokušati da još bolje predstavljaju državu, dok je predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar kazao da očekuje još bolju saradnju tih organizacija.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari