Otkazivanje OI se NE RAZMATRA!

Autor: Beta Beta
petak 20.03.2020.
13:44
Izvor: Beta

Predsednik MOK se oglasio!

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Povezane vesti

Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) razmatra različite scenarije za Olimpijske igre u Tokiju, ali otkazivanje nije medju njima, rekao je danas predsednik MOK Tomas Bah.

Olimpijske igre bi trebalo da počnu 24. jula, ali je dovedeno u pitanje održavanje takmičenja zbog pandemije korona virusa, zbog koje su otkazani ili odloženi kvalifikacioni turniri, ali i takmičenja širom sveta.

MOK i Vlada Japana su u sredu saopštili da pripreme za Igre teku po planu i da se očekuje da će početi na vreme.

"Ne znamo kakva će biti situacija. Naravno da razmatramo različite scenarije, ali mi smo u suprotnosti od drugih sportskih organizacija ili profesionalnih liga, imamo četiri i po meseca do početka Igara. Oni su čak optimističniji nego mi, pošto je većina njih odložila svoje manifestacije do aprila ili kraja maja. Kada govorimo o Igrama, radi se o kraju jula", rekao je Bah za Njujork Tajms.

"Neću spekulisati, ali dugujemo svim sportistima, dugujemo polovini sveta koja gleda Olimpijske igre, da kažemo da nam otkazivanje nije u planu", dodao je Bah.

On je naveo da MOK savetuje sportistima da poštuju mere svojih vlada i da je ta organizacija posvećena zdravlju sportista i sprečavanju širenja virusa.

"Posvećeni smo uspehu ovih Igara", rekao je Bah, nekadašnji olimpijski šampion u mačevanju.

Olimpijski plamen danas je iz Grčke stigao u Japan, gde će 26. marta početi štafeta olimpijske baklje.

Bah je izrazio nadu da bi olimpijska baklja mogla biti "svetlo na kraju tunela" i da pruži razlog navijačima da se raduju kada se pandemija završi.

Japan je potrošio najmanje 12 milijardi dolara za organizaciju Olimpijskih igara.

Brojni sportisti i sportski zvaničnici su u više navrata izrazili negodovanje zbog stava MOK, pošto su zabrinuti za zdravlje svih učesnika Olimpijskih igara.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke