OKS- Rođendansko slavlje, pa pohod ka Tokiju

Autor: Beta Beta
petak 22.02.2019.
15:57
Izvor: Beta

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je danas u Beogradu 109. rođendan.

BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/MO
BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/MO

Povezane vesti

U skladu sa višegodišnjom tradicijom, na spomen ploču ispred hotela Moskva, u kome je osnovan Srpski olimpijski klub, predsednik OKS Božidar Maljković položio je lovorov venac i intonirana je himna Srbije, saopštio je OKS.

"Malo je zemalja u svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijskom tradicijom. Generacije pre nas izgradile su ugled u međunarodnoj olimpijskoj porodici, a naši olimpijci su vrhunskim sportskim ostvarenjima ostavili dubok trag u olimpijskoj istoriji i doprineli popularizaciji Olimpijskog pokreta i Olimpijskih igara",
rekao je Maljković.

On je rekao da su bogato nasleđe i duga olimpijska tradicija dodatni motiv u svakim izazovima.

Maljković je naveo da će predolimpijska godina biti puna velikih izazova, ali da veruje da su srpski sportisti i treneri dorasli zadacima i da će biti zadovoljni rezultatima.

"Želim im pre svega da budu zdravi, da vredno treniraju i da, kada dođe vreme, iskoriste prvu priliku da izbore svoje mesto u timu Srbije za Tokio", naveo je Maljković.

Rođendansku tortu isekli su Maljković i strelkinja Zorana Arunović, koja je ostvarila kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke