OI - Tompson namestio ruku, Amerika upisala petu recku!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.08.2016.
21:04
Izvor: Sportske.net

Muška košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država kompletirala je takmičenje u grupnoj fazi Olimpijskih igara sa maksimalnim učinkom, pošto je u petom kolu savladala selekciju Francuske.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Utakmicom SAD - Francuska večeras je počeo rasplet u Grupi A u okviru košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Branilac zlatne medalje upisao je i petu pobedu u Grupi A savladavši selekciju Francuske rezultatom 100:97 (30:24, 25:22, 26:23, 19:28) čime je overio prvo mesto na tabeli.

Francuska je imala teoretske šanse da ubedljivom pobedom nad Amerikom stigne do prvog mesta u grupi ali je malo ko očekivao da će se tako nešto zaista i dogoditi što se u praksi pokazalo tačnim.

Sjedinjene Američke Države su na ulasku u poslednju deonicu imale prednost od 11 poena ali su u u završnici "Ameri" pustili gas i dozvolili Francuzima da uhvate priključak.

Najefikasniji pojedinac na utakmici bio je Klej Tompson koji je do večeras imao prosek od 2.8 poena po utakmici, a Francuzima je ubacio 30 poena! Pratio ga je Kevin Durent sa 17 poena i 6 skokova.

Francuze su predvodili Nando De Kolo i Toma Ertel sa po 18 poena, a dvocifren učinak ostvarili su još Nikolas Batum (14 pts) i Žofri Lovernj (12 pts).

Toni Parker je povredio prst na meču sa SAD ali će biti spreman za četvrtfinale.

Nakon ovog meča imamo potvrdu da Amerika u četvrtfinale kreće sa pozicije A1, Australija sa A2 i Francuska sa A3.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
juvealexx
Sunday, 14.08.2016
21:06

francuska pokazala da ova amerika i nije tako superiorna, s tim da su večeras odigrali bolje nego protiv srbije, išao ih je šut za 3 poena, ako im stane šut , ekipe poput španjolske, srbije pa i francuske ih mogu dobiti

avatar
Monday, 15.08.2016
00:34