MOK doživotno suspendovao još 11 ruskih sportista

Autor: Beta Beta
subota 23.12.2017.
00:05
Izvor: Beta

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) doživotno je danas suspendovao još 11 ruskih sportista jer su prekršili doping pravila na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine.

Epa/Jean-Christophe Bott
Epa/Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Među njima su Ivan Skobrev, dvostruki osvajač medalje u brzom klizanju na Igrama u Vankuveru 2010, kao i Artem Kuznjecov, takodje takmičar u brzom klizanju.

Suspendovani su i osvajači srebrnih medalja u sankanju u Sočiju, Tatjana Ivanova i Albert Demčenko, kros kantri skijaši Nikita Krokov, Aleksander Besmertnjih i Natalija Matveva, takmičari u bobu Ljudmila Udobkina i Maksim Belugin, kao i hokejaši Tatjana Burina i Ana Šuhukina.

Njima su oduzete medalje i zabranjemo im je da učestvuju na budućim Olimpijskim igrama, saopštila je Disciplinska komisija MOK-a.

Te odluke donete su u sklopu istrage MOK-a o dopingu ruskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

MOK je ranije ovog meseca zabranio Rusiji da učestvuje na Igrama u Pjongčangu sledeće godine.

Na Igrama u Pjongčangu moći će da učestvuju samo oni sportisti iz te zemlje koji su pozvani od strane komisije MOK-a, ali u neutralnoj formi, odnosno bez zastave i himne.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Saturday, 23.12.2017
10:19

I nastavlja se rat protiv Rusije na svim frontovima, ovo nema veze sa sportom. Američki sportisti svi redom genetski mutanti. Pogledajte samo na šta liči teniserka S. Vilijams. I nikom ništa. Kina i Rusija da odustanu skroz od učešća na OI, pa da vidim na šta će ličiti ta olimpijada.

avatar
RSBelgrade
Saturday, 23.12.2017
03:43

Al igraju kako im Ameri kazu,a u njih sve sami sportisti od steroida,kad krenes od NBA lige,koja je cirkus crnaca,za glupu masu koja ih prati,pa do atleticara,ragbista,plivaca i u jos mnogo sportskih disciplina!