"Kupuje se vreme", ništa od Olimpijskih igara?!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 18.03.2020.
11:27
Izvor: Sportske.net

Da li će se Olimpijske igre održati na vreme i dalje je nepoznato...

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je istakao da su Olimpijske igre u potpunosti u senci pandemije.

"Situacija se prati, MOK je ozbiljna organizacija, 206 zemalja. Imali smo juče video konferenciju, utisak je da se ’kupuje vreme’ i za mesec dana biće jasnije"
, rekao je on.

Međunarodni olimpijski komitet je juče formirao komisiju koja će se baviti kvalifikacijama za igre u Tokiju.

"Apeluje se na solidarnost, elastičnost u donošenju odluka, da se nađe rešenje. Tu ima dosta problema. Imamo naš primer u košarci, računali smo za jun sa našim najboljim koašarkašima, ali sad kad se produžavaju sezone, ne znamo da li ćemo imati NBA igrače Jokića, Bogdanovića, pa Teodosića, Micića, koji je najviše napredovao u poslednjih godinu dana. Tu je i turnir rukometašica, koji je trebalo da se održi u Đeru i odložen je za jun".

Za kraj je konstatovao da Igre najverovatnije neće biti održane.

"Neka istraživanja kažu da je 63 posto Japanaca protiv da se Igre održe, da je samo 23 posto ZA, ali opet, Japan je ozbiljna zemlja, kažu da imaju podršku 37 najjačih zemalja na svetu. Međutim, predsednik SAD Donald Tramp je rekao da treba odložiti Igre. To je jedan opšti haos, biće teško da se održe ako pandemija potraje, a po svemu sudeći potrajaće
", rekao je Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke