Hrvati svojataju i Štefanekovo odličje?! Ali, ima on odgovor na ovakve provokacije!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.08.2016.
20:02
Izvor: Sportske.net

Bilo je za očekivati da se u Hravtskoj raduju uspesima svojih sportista, kojih i danas ima u velikom broju u Riju, ali pojedini hrvatski mediji došli su na ideju da se pozabave poreklom Davora Štefaneka, osvajača prve medalje za Srbiju na Olimpijskim igra

BETAPHOTO/OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE/DS
BETAPHOTO/OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE/DS

Povezane vesti

Šta ćete, to je, nažalost, balkanska svakodnevica i ove 2016. godine i nije da na ovakve stvari nismo već navikli.

Naime, uticajni hrvatski ''Jutarnji list'' je vest o uspehu reprezentativca Srbije u rvanju, Davora Štefaneka, naslovio baš ovako:

''BRAVO I ZA DAVORA! Jedinu olimpijsku medalju za Srbiju osvojio - Hrvat: 'Srbija je moja država'''.

U izveštaju se dalje navodi da je 32-godišnji Davor ''hrvatskog porekla, rođen u Subotici'', ali se i podseća da je srpski rvač nedavno bio ogorčen na hrvatske medije, baš zbog toga što su potencirali ovu temu.

Tom prilikom, Štefanek im je odgovorio jasno i konkretno, a njegov odgovor je i ''Jutarnji'' citirao u nastavku današnjeg teksta.

''Naime, nakon jednog turnira u Zagrebu gdje su naše novine napisale za njega da je vojvođanski Hrvat, Davor Štefanek se oglasio putem facebook profila:

“Ja sam rođen u Srbiji i Srbija je moja država. Nikada se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili neki drugi državljanin", prenosi ''Jutarnji'' tadašnju Štefanekovu izjavu.

I sve je dečko tada objasnio, ali, ne vredi...

Screenshot: jutarnji.hr

naslov


Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak