Filipović se razgoropadio i pokrenuo "Delfine", prošli smo u četvrtfinale!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 15.08.2016.
01:34
Izvor: Sportske.net

Kao i u većini mečeva na ovim Igrama, vaterpolo reprezentacija Srbije je napravila preokret protiv Japana i slavila je prolazak u četvrtfinale.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije imali su danas problema protiv Japana u okviru poslednjeg kola grupne faze na Oilimpijskim igrama, ali su na kraju rutinski slavili sa 12:8 (2:5, 3:0, 4:2 i 3:1) i domogli se četvrtfinala.

Krenulo je veoma, veoma loše, mnogi su bili uplašeni nakon košmarnog starta naših vaterpolista.

Japanci su stigli u prvoj četvrtini do 5:2, sve golove su postigli Takei i Okava, njima je sve ulazilo u gol, mi smo imali ogromnih problema i u odbrani i napadu.

Nakon završetka prve četvrtine, Japanci su imali i igrača više za novi gol, ali nisu uspeli da ga postignu. Srbi su se onda probudili, krenuli su da sustižu prednost Japanaca preko Filipovića, Mandića i Pjetlovića i na poluvremenu je bilo 5:5. Moramo napomenuti da je odbrana konačno bila na najvišem mogućem nivou, nismo primili niti jedan gol do kraja drugog perioda.

Početkom drugog poluvremena veoma brzo stižemo do 7:5 golovima Filipovića koji je dominirao u tim trenucima. Ubrzo je golovima Mitrovića i Pjetlovića bilo 9:6, pa se dosta lakše disalo u nastavku utakmice.

Imali smo nove "crne rupe" u igri, ali smo držali razliku, ponovo je Filipović pogodio za 10:7 na asistenciju Aleksića, zatim je pogodio i za 11:7 i tako rešio sve dileme oko pobednika.

Filip Filipović je u Srbiji postigao 6 golova iz 7 pokušaja, Duško Pjetlović je bio strelac dva gola, a po jednom su bili precizni Mitrović, Nikić, Ćuk i Mandić. Na drugoj strani Takei je postigao 5 golova.

Srpski "delfini" bi mogli na drugo ili četvrto mesto, u zavisnosti od rezultata meča Brazila i Mađarske. Sve moguće opcije možete saznati OVDE, kada je protivnik reprezentacije Srbije u četvrtfinalu u pitanju.


Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mihailo Stefanovic
Monday, 15.08.2016
01:46

koce zaplatiti za sve dosad idemo SRBIJA

avatar
RvN10
Monday, 15.08.2016
01:42

Dobro odradjen trening nasih reprezentativaca ! Jos samo da zavrsimo kao treci ako bog da,pa da odma Hrvate izbacimo u 1/4 finalu! :D