Euforija i kod komšija, Hrvati dostigli svoj rekord po broju medalja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.08.2016.
19:03
Izvor: Sportske.net

Uporedo sa slavljem u Srbiji, i u komšiluku se slave njihovi sportski heroji, a danas je to, svakako, fenomenalna Sandra Perković.

Beta/AP Photo/Osama Faisal
Beta/AP Photo/Osama Faisal

Povezane vesti

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojiila je danas olimpijsko zlato u bacanju diska, što je već treća zlatna medalja za Hrvatsku u Riju, posle strelca Josipa Glasnovića i veslačkog dubl skula, braće Sinković.

Osim njih, srebrno odličje osvojio je još jedan veslač, Damir Martin.

A da učinak Hrvatske po broju medalja bude još bolji, pobrinuo se danas i njihov bokser Filip Hrgović, koji je plasmanom u polufinale osigurao najmanje bronzu, ali ni to nije sve kada su u pitanju hrvatske medalje u Riju.

Naime, hrvatski jedriličar Tonči Stipanović je osigirao najmanje srebrnu medalju i ostaje još da se sačeka epilog njegove borbe sa Australijancem Tomom Bartonom.

Prema tome, kada sve saberemo, Hrvatska već ima ''u džepu'' minimum šest osvojenih medalja, čime su dostigli svoj rekord iz Londona, kada su takođe osvojili šest odličja, najviše od kada nastupaju kao samostalna država na Olimpijskim igrama.


Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Aleksic
Tuesday, 16.08.2016
22:44

Prezimena izvorno Hrvatska ahaahha :D

avatar
mimo
Tuesday, 16.08.2016
22:41

pa stvarno mi nije jasno

avatar
Maher77
Tuesday, 16.08.2016
22:32

mislim da ima jos jedna u jedrenju, dakle 7 ako se nevaram

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 16.08.2016
20:01

Oduvek su ulagali u atletiku,bravo! A mi pored nula ulaganja i osvojimo nekako neku medalju.... :(

avatar
Di Magia
Tuesday, 16.08.2016
19:57

Svaka cast komsije ... Samo cepajte...

avatar
sotir milivojevic
Tuesday, 16.08.2016
19:48

Imam puno pravo da mi ne bude drago što Hrvati imaju ovako uspješne OI, ali isto tako imam pravo da im i čestitam, imaju sjajne sportiste i sportski nadarena su nacija da je to nevjerovatno, plus i tamo gdje nemaju talenta imaju nacionalni ponos kakav nema niko koji taj manjak nadokanđuje i to je jasno svima i to svi vide. I mi Srbi smo talentovana sportska nacija, ali ukupno gledano mislim da će uvijek na olimpijskim igrama biti bolji od nas (ponavljam, nije mi drago zbog toga) jer imaju predstavnike u više sportova a u svakom od tih sportova su dobri i neko od njih može do medalje iz sjenke, dok je kod nas to rijetkost. Kad se samo sjetim onog Filipa Udea u gimnastici (ej, Hrvat u gimnastici do medalje pored svih silnih Kineza, Rusa, Japanaca itd...) , pa Pesalova u dizanju tegova, pa prosle OI Cernogoraz u gadjanju glinenih golubova a na ovim Glasnović, itd, itd., stvarno ne znam od kud im takmičari u svim ovim disciplinama i da su tako dobri. Ne bi me cudilo da imaju nekog keca u rukavu i za badminton, trampolinu, ritmicku gimnastiku i slicne discipline.

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 16.08.2016
22:09

Sto se tice jedrenja i slicnih stvari ne mogu to nasi sigurno navezbati u Dunavu :D I da, i ja mislim da ce uvek biti bolji od nas jer se vise fokusiraju na ove sala-zabava sportove za koje i ne znas da postoje... Opet, ko bi rekao da Djokovic nece uzeti medalju? Pa bio je veci favorit na kladionicama od Bolta za 100m. Njih je i htelo realno, nas nikako... Opet, nikad nas nece prevazici u ekipnim medaljama i u tim sportovima cemo biti bolji za vjeke vjekova. A priznaces da ti vise imponuje medalja kosarkaskog tima recimo, nego nekog tamo ko gadja glinene golubove :) Za ovu medalju u boksu im svaka cast, to je stvarno prestizna disciplina...

avatar
XL
Thursday, 18.08.2016
02:23

Znaci hoces da kazes da smo mi usli u mec ozbiljnije i zato smo prosli, dok Mancestera nije zanimao taj derbi i LE? Komedija. A najave igraca Junajteda su bile urnebesne, podseti se Hererine izjave. Izgubljeno je finale, nema opravdanja, ali u tom finalu nije igrao Sako(nejasno zasto), optuzba za doping, pa je oslobodjen uz obrazlozenje UEFA da ce ''preispitati'' svoja pravila i listu nedozvoljenih supstanci, Liverpul je ostao bez igrača u formi u takvoj jednoj utakmici, a nije bio kriv. Takođe, kad već pričaš o finalu, je li pošteno da pomeneš 2 čista penala koja nisu dosuđena? Ili nisi gledao finale, pa pričaš onako da bi se nešto reklo. Ono je velika sramota, ja iskreno, ono odavno nisam video, još od meča Čelsija i Barselone kada je Čelsi pokraden, to je svakako broj 1, a od tada u Evropi u bitnoj utakmici ne pamtim neke onakve propuste, da se ne sude 2 onakva penala i to jednom klubu u finalu. Ili i ono nisu bili penali i imaju neka nova pravila za suđenje penala?Mančester je srećom dobar kad je najvažnije, pa vas je Barselona šamarala kad god je htela u finalu LŠ, dok ste ih vi dobijali u manje bitnim utakmicama, školski si to objasnio. A ovaj deo za hajp mi je najsmešnije, koliko površnog posmatranja i naklapanja napamet. Klopu, kao prvo, nije nestajalo hajpa prvenstveno, nego igrača, koje u Dortmundu nije mogao da zadrži. U Liverpulu će mnogo lakše, svakako moći, i u svakom slučaju, iako ostane bez nekog fudbalera što se danas svakom dešava, Liverpul je finansijski daleko moćniji od Dortmunda. Klopu su čerečili ekipu, svake godine su mu otimali fudbalere. Smešno je što pričaš o raspadu, kakav raspad, je li to sezona u kojoj je ipak na kraju uveo Dortmund u Evropu, osvojio kup pobedivši Bajern i u kojoj je imao gomilu povreda i u kojoj je morao da zameni jednog Levandovskog? To je tebi raspad?Raspad je ono što se Murinjo desilo prvo u Realu, a tek sada u Česliju u poslednjem mandatu, ono je definicija raspada. A to što uporno pokušavaš da Klopove uspehe svedeš na nekakav hajp, želeći da u drugi plan baciš njegove ostale prvenstveno trenerske a onda i liderske kvalitete, to bih ja nazvao sujetom ili ogromnom ljubmorom jer bi svaki od vas želeo Klopa, želeo ga je Ferguson ali ga nije dobio, znate vi dobro sve....

avatar
dean.hrv
Wednesday, 17.08.2016
10:07

po vama ispada da hrvatska uopće ne postoji u ekipnim sportovima. tko brani zlato u vaterpolu? tko ima masu medalja u rukometu? tko ima bolje igrače i rezultate u nogometu? protiv koga igraju vaši košarkaši u četvrtfinalu olimpijskih igara?

avatar
Realan tip
Tuesday, 16.08.2016
19:31

Koliko nas nece, toliko njih ide i to u sportovima koje uopste ne znam bavi li se neko kod nas tipa ovi golubovi glineni i jedrenje.

avatar
Goran.984
Tuesday, 16.08.2016
19:21

Svaka cast tu nema sta...al poenta kod nas Srba je sto dosta ciljamo ekipne sportove sto je puno teze...treba se bazirati i na pojedinacne..

avatar
rossonero_t
Tuesday, 16.08.2016
19:06

Realno, osvojice bar jos 2-3...

avatar
Krešo Arsenal
Tuesday, 16.08.2016
19:28

Sigurno hvala na cestitkama..Ali ima malo i tuge jer je ovaj Stipanovic izgubio dobiveno zlato..Ali vodimo u momčadskom jedrenju pa tu ocekujem zlato..Uglavnom jako smo zadovoljni,ocekujemo jos