Divac: ''Kroz Olimpijsko druženje edukujemo osnovce''

Autor: Beta Beta
nedelja 28.09.2014.
01:06
Izvor: Beta

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac izjavio je da školske sportske igre za cilj imaju edukovanje osnovaca.

oks.org.rs
oks.org.rs

Povezane vesti

U Pančevu je danas organizovano Olimpijsko druženje, na kom su deca od četvrtog do šestog razreda pančevačkih osnovnih škola imala priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama.

"Ovo je već peta godina za redom kako zajedno organizujemo druženja s najmlađima širom Srbije. Ovo je prilika da se deca takmiče i nauče o našoj sportskoj tradiciji, jer Srbija jeste zemlja sporta. Samo sa znanjem o prošlosti možemo da idemo u budućnost", rekao je Divac u Pančevu na otvaranju manifestacije.

Za sve učesnike pored sportskog nadmetanja organizovan je i edukativni kviz, putem koga su deca mogla da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama.

Član gradskog veća grada Pančeva zadužen za omladinu i sport Aleksandar Farkaš poželeo je osnovcima i svojim sugradjanima da pobede ostale gradove u ovom takmičenju i osvoje glavnu nagradu.

Najbolji tim iz Pančeva iz Osnovne škole "Đura Jakšić" uz ostale pobednike Olimpijskih druženja iz Kragujevca, Leskovca, Niša i Beograda učestvovaće u finalnom rangiranju i boriće se za nagradu u vrednosti od 1.000 evra.

Sledeće Olimpijsko druženje biće organizovano u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke