Čavić ponovo o ONOM finalu, izneo veliki dokaz - da li je Felps varao?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 21.04.2020.
08:32
Izvor: Sportske.net

Srbin otkrio zanimljiv detalj.

EPA/PATRICK B. KRAEMER
EPA/PATRICK B. KRAEMER

Povezane vesti

Detalj koji je obeležio karijeru Milorada Čavića jeste onaj iz 2008. godine kada je u finalu trke na 100 metara delfin stilom izgubio od Majkla Felpsa.

Mnogi tvrde da je Srbinu oteta pobeda zbog snimka koji pokazuje da je on bio prvi koji je pritisnuo taster.

Ispostaviće se - nedovoljno jako.

"Svi profesionalni plivači su na neki način filozofi. Kompletan događaj sam opisao kao veliku tragediju. Oskar Vajld je imao citat 'Postoje dve tragedije u životu - dobiti ono što želiš i ne dobiti ono što želiš'. Ispostavilo se da je dobro što nisam došao kući sa zlatom jer me je to motivisalo da se vratim", osvrnuo se na detalj iz Pekinga u intervjuu za "SwimOn", prenosi B92.

"Sve se pretvorilo u veliki cirkus, ali sam na neki način spoznao sebe i da mi je prijalo. Znao sam da je ceo svet gledao, da je bila od glavnih trka na Igrama. Trka je bila sjajna, ali se pokazalo da je on Majkl Felps", rekao je Čavić koji je potom otkrio da Felps nije imao isti tretman kao ostali plivači.

"Kada sam rekao da je zmaj mislio sam da je čovek koji je neuništiv, videćemo šta će biti u budućnosti. Neću da kažem da je bio dopingovan, prošao je sve kao ja, ali boli me što kada smo otvorili 'krvne pasoše' davali smo sistemu kako bismo pokazali da smo čisti, a on nije. Ono što ga čini posebnim je da se oporavi od jedne trke za sledeću. U roku od četiri dana napravi 12 puta. Ne znamo da li se dopingovao, ali je neuništiv i svemoćan. Ne postoji stvar koju ne može", smatra proslavljeni plivač.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke