Bubka i Popov negirali prodaju glasova za domaćina OI 2016.

Autor: Beta Beta
petak 05.07.2019.
17:00
Izvor: Beta

Bivši olimpijski šampioni Sergej Bubka i Aleksandar Popov negirali su da su dobili novac kako bi glasali za Rio de Žaneiro, u izboru za domaćina Olimpijskih igara 2016. godine.

Beta/AP Photo/Leo Correa
Beta/AP Photo/Leo Correa

Povezane vesti

Etička komisija Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) saopštila je danas da je kontaktirala Bubku i Popova povodom tvrdnji koje je pred sudom u Brazilu izneo bivši guverner države Rio Serdjo Kabral, koji je u zatvoru.

On je svedočio u sklopu istrage o kupovini glasova u Brazilu i Francuskoj prilikom glasanja za domaćina Igara, u slučajevima čelnika brazilskog Olimpijskog komiteta Karlosa Nuzmana i tadašnjeg predsednika Medjunarodne atletske federacije (IAAF) Lamine Dijaka.

Olimpijski šampion u skoku s motkom Bubka i olimpijski plivački šampion Popov bili su članovi MOK na glasanju u oktobru 2009. godine, kada se medju četiri kandidata birao domaćin Olimpijskih igara 2016. godine.

Bubka, koji je sada član Izvršnog odbora MOK, rekao je da "u potpunosti odbacuje te lažne tvrdnje".

Popov, koji je bio član MOK od 2000. do 2016. godine, rekao je da nije glasao za Rio i da "nije učestvovao u pregovorima".

Obojica su rekli da pripremaju tužbe za klevetu.

Četvorostruki osvajač olimpijskih medalja Frenki Frederiks i član MOK, trenutno je suspendovan, pošto se sumnjiči da je dobio 300.000 dolara na dan glasanja za domaćina Igara 2016. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke