Bah traži pomoć Rusije: ''Zaustavite hakere!''

Autor: Beta Beta
petak 16.09.2016.
19:23
Izvor: Beta

Predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da će tražiti pomoć ruskih vlasti u sprečavanju hakera da objave poverljive medicinske podatke olimpijskih sportista.

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Kako je navela agencija Asošiejted pres, čini se da je Bah priznao da su napadi hakera na bazu podataka Svetske antidoping agencije (WADA) povezani sa Rusijom.

Bah je rekao da će MOK pomoći WADA, "uključujući i komunikaciju sa ruskim vlastima da naglasi ozbiljnost problema i zatraži svu moguću pomoć da zaustavi hakere".

Ruska hakerska grupa objavila je ove nedelje medicinske podatke 29 sportista, medju kojima su četvorostruka olimpijska šampionka američka gimnastičarka Simon Bajls, pobednik Tur d'Fransa Britanac Kris Frum i američka teniserka Venus Vilimas.

WADA je nedvno navela da je to "odmazda" za istragu sistemskog dopinga u Rusiji koji je navodno pomagala i prikrivala država.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 16.09.2016
20:16

Jel moguce da je toliko licemeran covek da trazi pomoc da se otkrije istina i nakon onoga sa rusima, ne znam da li da placem ili da se smejem.

avatar
i.sarajevo
Friday, 16.09.2016
19:41

Сад кукају,,,,,