Za TENT i Vojvodinu dva kruga kvalifikacija do LŠ

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.08.2020.
15:15
Izvor: Beta

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je danas da će u Ligi šampiona igrati 65 ekipa, 29 u ženskoj i 36 u muškoj konkurenciji, dok će ukupno u evropskim kupovima nastupiti 164 tima.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

U ženskoj konkurenciji, plasman u grupnu fazu do sada je izborilo 17 ekipa, dok će se za preostala tri mesta, kroz dva kola kvalifikacija boriti 12 timova, medju njima i TENT iz Obrenovca, prvak Srbije.

Žrebom će biti odredjeno šest parova prvog kola, a pobednici dvomeča (kod kuće i u gostima) izboriće plasman u drugo kolo, gde će biti odredjena tri para, a pobednici tih duela izboriće plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Potencijalni rivali Obrenovčankama su Skandići iz Italije, Dinamo Moskva, LKS Lodj iz Poljske, Štutgart, Minčanka Minsk, Vašaš Budimpešta, Kalcit Kamnik iz Slovenije, Hapoel Kfar Saba iz Izraela, Prometej Kamjanske i Himik Južnji iz Ukrajine i Mladost Zagreb.

U konkurenciji odbojkaša plasman u grupnu fazu Lige šampiona izborilo je 18 timova, a isto toliko će igrati u kvalifikacijama, među njima i Vojvodina, prvak Srbije.

U prvoj rundi kvalifikacija biće formirano šest grupa sa po tri tima, a pobednici turnira će izboriti plasman u drugu rundu.

U odlučujućoj, drugoj fazi, šest ekipa će biti podeljeno u dve grupe sa po tri tima, a pobednici će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Pored Vojvodine, u kvalifikacijama će igrati Trentino iz Italije, Dinamo Moskva, Jastržebski iz Poljske, Mazeik iz Belgije, Sastamala iz Finske, Dinamo Apeldorn iz Holandije, Burgas iz Bugarske, Zadruga AICH/DOB iz Austrije, Strojitelj Minsk i Šahtjor Soligorsk iz Belorusije, Arkada Galaci iz Rumunije, Amrisvil iz Švajcarske, Kaštela i Mladost Zagreb, Kapošvar iz Madjarske, Šijakut iz Albanije i Polonija London iz Engleske.

Baner

Žreb za sva tri evropska kupa održaće se u Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu u petak, 21. avgusta.

Ne propustite