Vratili se srpski odbojkaši, kakvi su im utisci posle svega?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.10.2018.
13:40
Izvor: Beta

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije vratila se danas u Beograd sa Svetskog prvenstva na kom je zauzela četvrto mesto, a predsednik Saveza Zoran Gajić je izjavio da treba biti zadovoljan postignutim.

EPA-EFE/VASSIL DONEV
EPA-EFE/VASSIL DONEV

Povezane vesti

Srpski odbojkaši su osvojili četvrto mesto, pošto su u nedelju uveče poraženi od SAD u borbi za bronzanu medalju.

"Ako se gleda šta je moglo bolje, sigurno je kod svih uverenje da se mogla uzeti bar medalja.

Ali, ako se pogleda šta je sve prethodilo toj borbi za medalju, u svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni jer su iza nas ostale takve odbojkaške velesile.

Ovo je još jedan veliki uspeh srpske odbojke. Nažalost nemamo medalju, ali smo blizu", rekao je Gajić po dolasku u Beograd.

Reprezentativac Nikola Jovović je kazao da je posle utakmice nije bilo spavanja.

"Prelepo je biti među četiri ekipe, pobedjivati velike timove, ali stvarno ostaje veliki žal. Svi smo bolesni, prehladjeni, namučeni, iscrpljeni...

A, sutra idemo u klubove. Da smo zaslužili medalju - jesmo, i nadam se da će nam se to vratiti, bar na Olimpijskim igrama.

Doći će kad tad. Još nismo dovoljno dorasli ovakvim takmičenjima. Moramo da naučimo da igramo i kada je teško i kad ne ide sve kako treba", kazao je Jovović.

Nemanja Petrić je rekao da je sve teže kako vreme odmiče.

"To je negde i normalno zato što čovek postaje svesniji koliko je bio blizu nečemu što sanja i za šta se priprema. Ovo je bio težak i bolan poraz, ali s druge strane veliki uspeh.

Ovo što smo uradili nije zanemarljivo. Nama igračima je najteže. Dali smo maksimum i ponosan sam jer smo se borili do poslednjeg trenutka", rekao je Petrić.

Nikola Rosić je dodao da ekipa ne treba da bude nezadovoljna već ponosna.

"Samo mi znamo kroz šta smo prošli da bismo došli do ovog rezultata. Znamo koliko je bilo teško takmičenje, kakva je konkurencija u svetskoj odbojci.

Mnogo ekipa je ostalo iza nas, uspeli smo da uđemo među četiri na svetu, ali su na kraju Brazilci i Amerikanci bili bolji od nas. Ostaje žal za medaljom, ali treba da svi zajedno budemo ponosni", naveo je Rosić.

Marko Ivović
je rekao da ostaje žal.

"Imali smo ogromnu energiju i borbenost, ali je to stalo pred sam cilj. Kao da se posle Italije sve izgubilo. Ne znam koji je razlog tome.

Nisam zadovoljan kako smo završili prvenstvo jer smatram i verujem da je sezona bila jako dobro odrađena i kvalitet smo mogli da krunišemo medaljom, ako ne zlatnom, onda makar bronzanom. Nije loše četvrto mesto, ali ostaje velika žal jer smo bili na korak", rekao je Ivović.

Odbojkaše su na aerodromu u Beogradu dočekali tehnički direktor OSS Dragutin Ćuk i predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović.

Ne propustite