Terzić zadovoljan pobedom na startu kvalifikacija za OI

Autor: Beta Beta
petak 02.08.2019.
20:42
Izvor: Beta

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da njegova ekipa može da bude zadovoljna rezultatom u današnjoj maksimalnoj pobedi nad Tajlandom.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

"Treba da budemo zadovoljni rezultatom, u svakom slučaju. Ako se pravi neki krug, ova pobeda će nam puno značiti. Utakmicu smo dobili, da ne kažem na suvi kvalitet, ali skoro tako. Nije to bila naša igra, mnogo toga je zavisilo od naših najjačih smečera. Protiv iole blokerski ozbiljnije ekipe biće mnogo teško igrati, tako da to moramo da promenimo. Nadam se da ćemo bar malo popraviti igru i u tom slučaju ne bi trebalo da bude većih problema", rekao je Terzić posle utakmice u Vroclavu.

Srbija je sa 3:0 u setovima pobedila Tajland na početku turnira interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

"Tajland igra drugačiju odbojku od nas i uvek je neizvesno. Ima mnogo prostora za napredak, to je ohrabrujuće. Iskreno se nadam da će naš nivo igre biti sve bolji. Neće biti opuštanja u sledećem duelu jer je cilj da se plasiramo na Olimpijske igre. Nismo pokazale najbolju igru, ali ćemo se truditi da igramo sve bolje", kazala je reprezentativka Srbije Brankica Mihajlović.

Njena saigračica Mina Popović je rekla da je uvek bilo nezgodno protiv Tajlanda.

"Znali smo da neće biti lako, ali smo odlično uradile posao. Krenule smo jako, sa dobrim servisom i tu smo ih slomile. Posle, ne da smo se opustile, ali je odbojka takav sport da ide teže ulazak u ritam kada ubedljivo dobiješ prvi set. Sada nas čeka još jedna teška utakmica, ali se trudimo da našu igru dovedemo na što bolji nivo. Niko neće da nam pokloni pobedu"
, rekla je Mina Popović.

Naredna utakmica srpskih odbojkašica biće sutra od 17 sati protiv Portorika.

Ne propustite