Terzić: "Velika očekivanja na Gran priju"

Autor: Beta Beta
četvrtak 06.07.2017.
16:56
Izvor: Beta

Završni turnir i dalje nije toliko blizu, reprezentacija Srbije prvo mora da odigra dobro protiv Turske.

worldcup.2015.women.fivb.com
worldcup.2015.women.fivb.com

Povezane vesti

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da mnogo očekuje od svoje ekipe na Gran priju i da želi plasman na završni turnir, ali da je važno da tim dobro počne takmičenje utakmicom protiv Turske.

"Očekivanja su veća nego prethodnih godina pošto ćemo sada igrati u punom sastavu i želja jeste finalni turnir. Prva utakmica je s Turskom, neće biti ni blizu laka kao na Jeljcin kupu, pošto oni totalno drugačije igraju pred svojom publikom. Imaće veliku podršku, još ne znamo njihov sastav ali neće biti preterano velikih promena. Ako budemo igrali našu prepoznatljivu igru, trebalo bi da dobijemo utakmicu i uspešno startujemo na Gran priju", rekao je Terzić, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije igraju sutra od 15.30 u Ankari protiv Turske, utakmicu prvog kola Grupe A prvog vikenda prve divizije Gran prija.

U drugom kolu, u subotu od 15.30 Srbija će igrati protiv Brazila, a u poslednjem, trećem kolu u nedelju u istom terminu protiv Belgije.

Reprezentativka Srbije Tijana Malešević rekla je da je njena ekipa spremna za Gran pri.

"Znamo kakva je prva utakmica na turniru. Igramo protiv domaćina, nedavno smo sa njima igrale u Rusiji i pobedile smo. Znamo šta nas čeka, ali ovo je druga priča, veći je ulog. Bez obzira na sastav, uvek je teško igrati protiv njih. Verujem da smo spremne da lepo počnemo Gran pri i da dobro odigramo utakmicu", navela je ona.

U sklopu drugog vikenda Srbija će igrati u Grupi D u Sendaiju, od 14. do 16. jula sa domaćinom Japanom, Brazilom i Tajlandom, dok će tokom trećeg vikenda u Grupi G igrati u Hong Kongu sa Rusijom, Japanom i Kinom. 

Ne propustite