Terzić: "Sitnice sprečile iznenađenje"

Autor: Beta Beta
nedelja 28.09.2014.
23:33
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije izjavio je da su sitnice uticale na to da naš nacionalni tim izgubi od Brazila u poslednjem meču grupe "B" na SP u Italiji.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je previše motiva nekih njegovih odbojkašica sputalo ekipu da napravi iznenađenje i večeras savlada Brazil na Svetskom prvenstvu.

"Bilo je dosta motiva za ovu utakmicu, kod nekih možda i previše, što ih je sputalo. U nekim fazama utakmice smo pružili izvanredan otpor i bili blizu da napravimo iznenađenje, ali zbog sitnica nismo uspeli", rekao je Terzić posle utakmice u Trstu.

Srbija je zabeležila prvi poraz na takmičenju u Italiji, pošto je sa 3:1 izgubila od Brazila, u poslednjem kolu prve faze.

"Šteta, ali dobro je da smo pokazali da možemo da igramo na vrhunskom nivou, sa vrhunskim ekipama i nadam se da ćemo naredne susrete odigrati na istom ovom nivou", kazao je Terzić.

Najeifkasnija u srpskom timu sa 25 poena, Tijana Bošković rekla je da su srpske odbojkašice "odigrale sjajno".

"Dobro smo počele, u drugom setu smo se opustile, u trećem se pred kraj vratile, ali nažalost nismo uspele. U četvrtom setu smo dale sve od sebe, ali Brazilke su sjajno odigrale i dobile", rekla je ona.

Kapiten reprezentacije Srbije Maja Ognjenović istakla je da će igra njene ekipe izgledala bolje ako se prevaziđu oscilacije.

"Svakako da bi nam eventualni bod, dva ili tri značio, ali mogle smo ipak da igramo rasterećenije. Žao mi je što smo prokockale šansu da pobedimo Brazil, imale smo sjajnu priliku. Nemamo za čime da žalimo, borile smo se i igrale dobro", navela je Ognjenovićeva.

Srpske odbojkašice će u prvoj utakmici druge faze takmičenja igrati protiv Holandije, u sredu od 18.00.

Ne propustite