Terzić objavio konačan spisak za Rio i otkrio ambicije!

  • Autor: Beta

  • 26. jul 2016.

  • 14:25

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić objavio je danas konačni sastav tima za Olimpijske igre u Rio de Žanejru i najavio je da će tim u svakoj utakmici ići na pobedu.

Terzić objavio konačan spisak za Rio i otkrio ambicije!
Foto: worldcup.2015.women.fivb.com
Srbija danas putuje za Brazil, a tamo će pre početka turnira, 6. avgusta, odigrati nekoliko prijateljskih utakmica sa selekcijom domaćina.

"Imaćemo vremena za adaptaciju, imaćemo i nekoliko trening utakmica koje će nam sigurno pomoći da spremno dočekamo ovaj turnir. Ambicije na turniru su jasne i praktično uvek iste. Ova ekipa je sposobna da igra sa svim reprezentacijama na svetu i sigurno je da ćemo na svakoj utakmici ići na pobedu", rekao je Terzić novinarima na aerodromu pred polazak.

Srbija će igrati u Grupi B, sa SAD, Kinom, Italijom, Holandijom i Portorikom.

"Ovo je takmičenje tog tipa da nema više šta da se čeka. To je najveće takmičenje na planeti, koje se održava svake četiri godine i siguran sam da će svako od nas, što se tiče igrača i stručnog štaba tiče, dati maksimum na ovom turniru", rekao je Terzić.

Kapitenki Maji Ognjenović ovo će biti treće Igre, a ona je kazala da je ekipa sada zrela za velike domete.

"Iskrena da budem, pred Igre u Riju i Londonu nismo ništa najavljivali, nije bilo prevelikih očekivanja, ali ovog puta su očekivanja veća. Mi smo o Riju počeli da pričamo još prošle godine, kada smo završili Evropsko prvenstvo, jer smo videli da je ova ekipa zrela i spremna za velike domete", rekla je Ognjenovićeva.

"Obećavali smo i najavljivali medalju, ali ja bih u ovom trenutku u ime cele ekipe mogla samo da obećam da ćemo svi pružiti svoj maksimum, da ćemo se boriti za svoju zemlju kao što smo to radili prethodnih godina, ali da li će to biti dovoljno u ovom trenutku, to ćemo videti za nekoliko nedelja", dodala je ona.

Srbija prvu utakmicu igra protiv Italije, o čemu je govorila i Jovana Brakočević.

"Prva utakmica je protiv Italije. Poznat protivnik, igrali smo sa njima u Gran priju. Kao i svi, i oni su se pripremali na najbolji mogući način, ali ja sam zaista zadovoljna i veliki optimista kako smo odradili ove pripreme da ćemo da ćemo pre svega otvoriti taj turnir na pravi način i da ćemo ga odigrati maksimalno koncentrisano i da ćemo pružiti svoje najbolje partije do sada i obradovati našu zemlju", rekla je ona.

Odbojkašice je ispratio i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

"Kao i svaki put pred polazak sportista u Rio, okupili smo se da im poželimo sve najbolje. Pre svega, mnogo zdravlja i sreće. Kao što smo čuli od selektora, svi znamo da je sve uradjeno da one tamo urade ono što žele, a mislim da ćemo time svi mi biti zadovoljni. Srećan put i sve najbolje. Vidimo se u Riju", rekao je Višacki.

Srbiju će u Riju predstavljati:

Tehničari: Maja Ognjenović i Bojana Živković.

Primači servisa: Jelena Nikolić, Brankica Mihajlović, Bianka Buša i Tijana Malešević.

Srednji blokeri: Stefana Veljković, Milena Rašić i Jovana Stevanović.

Korektori: Tijana Bošković i Jovana Brakočević.

Libero: Silvija Popović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari