Srpkinje preslišale Peru

Autor: Beta Beta
ponedeljak 24.08.2015.
12:05
Izvor: Beta

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Macumotu selekciju Perua sa 3:0 u setovima (25:10, 25:17, 25:10) u utakmici trećeg kola Grupe B na Svetskom kupu u Japanu.

fivb
fivb

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije su ostvarile drugu uzastopnu pobedu, posle jučerašnjeg trijumfa nad svetskim šampionom, selekcijom SAD u pet setova.

Peru je pretrpeo drugi uzastopni poraz.

Plasman na Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru izboriće dve prvoplasirane selekcije sa Svetskog kupa.

"Čestitam mojoj ekipi. U poslednjih 10 godina igrali smo mnogo utakmica protiv Perua i svaki put je bilo teško, uglavnom u pet setova. Danas smo igrali veoma dobro. Mislim da smo u dobroj formi i nije važno da li igramo sa prvih šest igračica ili sa nekom zamenom, igrali smo dobro u svim aspektima i zaista sam zadovoljan", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Odbojkašica Srbije Stefana Veljković dodala je da je ekipa očekivala ovakav reziltat i da je igrala dobro.

Selektor Perua Mauro Maraskiulo rekao je da njegov tim nema dobre i visoke igračice kao srpski tim.

"U poređenju sa protivnikom, nemamo tako dobre igračice i nemamo visoke igračice i teško je igrati protiv Srbije. Nažalost nismo uspeli da ostvarimo jednostavne stvari. Nismo dobro primali servis, ali nadam se da ćemo kroz ovaj duel mnogo naučiti i u svakom narednom meču davati sve od sebe čak i kada je protivnik snažan", rekao je Maraskiulo.

Kapiten Perua Mirta Uribe rekla je da je učešće na Svetskom kupu za njenu ekipu dobra prilika da stekne iskustvo.

"Znali smo da je Srbija jaka, ali mislim da smo mogle bolje. U narednoj utakmici igramo protiv selekcije SAD i moramo da se koncentrišemo na taj duel", rekla je Uribe.

Sutra je slobodan dan, a u četvrtom kolu, u sredu od 8.00 časova, reprezentacija Srbije igraće u Macumotu protiv Alžira.




Ne propustite