Srbija se sprema za Ligu nacija, savladana Bugarska

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.05.2019.
22:36
Izvor: Sportske.net

Aktuelne prvakinja Evrope i sveta savladale su selekciju Bugarske u prvoj od dve kontrolne utakmice pred start Lige nacija.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije priprema se za drugu sezonu Lige nacija koja je na programu u periodu od 21. maja do 7. jula.

Naše najbolje odbojkašice večeras su odmerile snage sa selekcijom Bugarske u dvorani "Impuls" u Beogradu i slavile rezultatom 3:1 (25:20, 26:28, 25:19, 25:14) u prvom od dva prijateljska susreta.

Utakmicu u dvorani "Impuls" posmatrali su Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS i Željko Tanasković, direktor OK Partizan.

Reprezentacije Srbije i Bugarske odigraće u sredu još jednu prijateljsku utakmicu, a obe selekcije naredne nedelje čekaju prva tri meča u novom izdanju Lige nacija.

Bugarska je debitant u Ligi nacija jer će zameniti selekciju Argentine, a Srbija je prošle godine dogurala do završnog turnira, ali je zauzela treće mesto u svojoj grupi i nije igrala polufinale.

Novu sezonu u Ligi nacija naše odbojkašice počinju duelom sa Holandijom (21. maj) u hali "Aleksandar Nikolić", a zatim će na istom mestu odmeriti snage sa reprezentacijama Koreje (22. maj) i Turske (23. maj).

Titulu u Ligi nacija brane reprezentativne Sjedinjenih Američkih Država.

Ne propustite